Bin 500 Geçici İşci İçin Protokol İmzalandı

Ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi kapsamında yürütülen ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı, fidan üretimi gibi çalışmalarda "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında, Isparta’da 6 Ay süreyle istihdam edilecek binbeşyüz işçi için İşkur İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bin 500 Geçici İşci İçin Protokol İmzalandı

İş-kur İl Müdürü Hüseyin Ergin yaptığı açıklamada başvuruların 13 Mart itibari ile alınmaya başlanılacağını, başvuru şartlarının ilan edilerek belirtileceğini, müracaatların aynı zamanda İşkur sitesinden elektronik ortamda yapılabileceğini bildirdi.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ise Isparta'da üç işletme müdürlüğü ve fidanlık müdürlüğü olmak üzere tüm ilçelerde ormancılık faaliyetlerinin yoğunluğuna göre 6 ay süre ile 1500 vatandaşın fidan üretimi, fidan dikimi ve bakımı, erozyon kontrolü uygulamalarında çalıştırılacağını kaydetti.

Değirmenci, projenin Isparta'ya sağlayacağını belirterek, "İlimize bu imkanı sağladıkları için Başbakanımız, Bakanımız, Valimize teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA