Diyarbakır’da Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde sağlık çalışanları, arkadaşlarının yerlerinin değiştirilmesini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bir günlük iş bırakma eylemi başlattı. Sabah saatlerinde başlatılan iş bırakma eylemine 250 sağlık çalışanı katıldı.

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde çalışanların yerlerinin değiştirilmesini protesto etmek amacıyla yapılan iş bırakma eylemi, gün boyun sürecek.

İş bırakma eylemiyle ilgili değerlendirmede bulunan SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval, hastanede genç sağlık çalışanlarını başka bir yere görevlendirilip, yerlerine yaşlı çalışanların getirildiğini söyledi.

Yaşanan sorunları Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği’ne ilettiklerini fakat olumlu bir yanıt alamadıklarından dolayı iş bırakma eylemi başlattıkların anlatan Kaval, sorunun giderilmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne gönderilen yaşlı çalışanlarla hastaneyi atıl duruma getirilmek istenildiğini aktaran Kaval, bu tasarrufu yanlış bulduklarını dile getirdi

Sağlık çalışanlarının hastane önünde iş bırakma eylemi devam ederken, tedaviye gelen hastaların çoğu, eylemden dolayı işlem yapmadan geri döndü.
Kaynak: İHA