Teknik Takibe Yakalanmamak İçin Telsiz Kullanmışlar

Marmaris'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlıların, polisin teknik takibine yakalanmamak için aralarında telsizle haberleştikleri belirlendi.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te güvenlik güçleri uyuşturucu ticaretini önlemek için yoğun çaba gösterirken, uyuşturucu tacirlerinin de yakalanmamak için başvurduğu yöntemler dikkati çekiyor.
Marmaris'te son düzenlenen operasyonda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucunda, ilçeye uyuşturucu getirileceğini tespit etti. Marmaris girişinde durdurulan otomobildeki zanlılardan Ş.K. (38) gözaltına alındı, A.D. (28) ise ormanlık alana kaçtı. Polisin takibi sonucu diğer zanlı da yakalandı.
Polislerin, narkotik köpeği Köpük'ün yardımıyla araçta yaptığı arada, arka koltuğun iç kısmındaki "zula" olarak tabir edilen yerde yaklaşık 4 kilogram esrar, 100 kadar uyuşturucu hap ve 1 adet telsiz ele geçirildi.
Zanlıların, aralarındaki telefon görüşmelerinin polis tarafından dinleneceğini düşündükleri için telsizle haberleştikleri anlaşıldı. Başka araçla önden giden bir kişinin, yolda polis kontrolü olup olmadığı konusunda arkadaşlarına telsizle bilgi verdiği tespit edildi. Bu kişinin de yakalanması için polisin araştırmaları sürüyor.
Gözaltındaki A.D. ve Ş.K'nin, Marmaris Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Kaynak: AA