Bursa’da 3 Kişinin Ölümüne, 110 Kişinin Yaralanmasına Sebep Olan Lodos Afetten Sayılmıyor

Bursa’da 3 kişinin ölümüne, 110 kişinin yaralanmasına, birçok aracın ve evin hasar görmesine sebep olan lodos afet kapsamına girmiyor.


Bursa'da saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan lodosun faturası ağır olurken, vatandaşlar yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için yardım bekliyor. Bursa’da şiddetli lodos sebebiyle 3 kişi ölürken, 110 kişi de yaralandı. 306 binanın çatısı uçtu. 100 araçta ise hasar meydana geldi. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarda oluşan zararlara kendi imkânlarıyla çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, “Şu anda lodos mevzuata göre afet kabul edilmiyor. Bakanlar kurulunun, 'Marmara Bölgesi’nde yaşananlar afettir, şu bölgeler de afet bölgeleridir' diye toplu bir karar alması gerekiyor” dedi.

Vatandaşların her ihtimale karşı kaymakamlıklar ve ilçe kriz merkezlerine giderek hasar tespiti yaptırmasını isteyen Müftüoğlu, “Bize vatandaşların zararlarını örtülü ödenekten karşılamamız için bir emir gelirse, daha önce Kobani olaylarında olduğu gibi, eğer öyle bir ödenek temin edersek, elimizde bilgiler şimdiden hazır olsun istiyoruz. Vatandaşın mağduriyetini buradan karşılayalım istiyoruz. Araçların bir kısmı zaten sigortalı olduğu için şirketler tarafından karşılandı. Çok mağdur durumda olanlara ise kaymakamlıklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destek verecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA