Kaymakam Taştan'dan Ezo'ya Ziyaret

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Ziraat Odası'nın (EZO) yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

EZO Başkanı Ahmet Öger ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Taştan, ilçe tarımının kalkınması ve modernize edilmesi konusunda yapılacak her türlü çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Erdemli'nin denize sıfır noktasından Toroslar'ın 3 bin rakımına kadar olan meyilli arazilerinden ülkenin hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan Taştan, ilçede bir saat içinde hem karlı dağları görmek hem de yaylalardan inip denize girmenin mümkün olduğunu belirtti.

Erdemli'nin birçok bölgede bulunmayan iklim zenginliğine sahip olduğunu dile getiren Taştan, şöyle konuştu:
'Bu güzelim zenginliği çeşitlendirmek, bölge tarımını modernize etmek ve çiftçileri yeniliklere adepte etmek için eğitmek gerekiyor. Bu konuda Erdemli Ziraat Odası zaten bu görevi yerine getiriyor ancak ilçenin mülki amiri olarak bize düşen görev olduğunda şimdiye kadar nasıl yardımcı olduksa bundan sonra da aynı hassasiyetle yardımcı olmaya davem edeceğiz."
Taştan, tarımın sadece sahildeki kesimlerde değil suyun ulaştığı yaylalarda da yapılmaya başladığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Kızkalesi ile Çeşmeli arasında boşa akan çok kıymetli sularımız olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda hem sulamada hem de içme suyunda sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ancak bu yıl yağan kar nedeniyle inşallah susuzluk çekilmeyecek. Bölgemize yapılan Aksıfat ve Sorgun barajları tamamlandığında öyle sanıyorum ki susuzluk yaşanmadığı gibi sularımız da boşa akıp gitmeyecek verimli toprakları sulayarak bereket fışkırmasına katkı sunacak.''
EZO Başkanı Ahmet Öger de bölgenin hem tanınmasına hem de istihdama yönelik çalışmalar yapmak üzere yeni projeler hazırladıklarını belirtti.

Kaynak: AA