Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin toplum vicdanında derin yaralar oluşturduğunu bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, haysiyetsiz eylem neticesinde yeni filizlenmeye başlayan bir gencin yaşam toprağından koparıldığını belirterek, Özgecan'ın başına gelen elim hadisenin insanları derin bir üzüntüye sevk ettiğini kaydetti.

Zanlıların kısa sürede yakalanmasının acılarını bir nebze de olsun rahatlattığını ifade eden Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Sadist ruhlu bu kişilerin adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiği kanaatindeyiz. Kadınları, erkeklere verilmiş bir emanet olarak gören, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensubu olarak Özgecan Aslan kardeşimize böylesi bir ölümü reva gören hastalıklı zihinleri lanetle kınıyorum. Bugünkü hukuki yaptırımların neticesinde uygulanabilecek en büyük cezanın katillere verileceğine inanıyorum. Özgecan kadına yönelik cinsel istismar ve şiddet konusunda bir simge, bu olayın ülkemiz ve toplumumuz adına bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Kadını sosyal hayatın nesnesi değil öznesi olarak görmüş bir düşüncenin temsilcisi olarak bu olayı politize eden, halkı farklı algılarla infiale çağıran zihinlerin de en az katiller kadar acımasız olduğuna düşünüyor, halkımızın bunlara gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Özgecan'ın ailesine ve yakınlarına bir kez daha Allah'tan sabır, kardeşimize rahmet diliyor, katillerini lanetliyorum."
Yılmaz, açıklamasında, Bilecik Orhangazi Camisinde, Özgecan Aslan için mevlit okuttuklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA