Cemil Çiçek: TBMM'nin itibarına gölge düştü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında Meclis'te yaşanan gerginliğe ilişkin, "Tartışmaya, kavgaya başvurulmamalı. Seçmen de buna iyi bakmıyor. TBMM itibar müessesesidir ve bu itibara gölge düşmüştür" dedi.

Cemil Çiçek: TBMM'nin itibarına gölge düştü
Cemil Çiçek: TBMM'nin itibarına gölge düştü
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Deniz Güçer ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulü sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çiçek, Özgecan cinayetinin olduğu gün 80'e yakın vekilin oturumda söz alıp hem olayı hem de şiddeti kınadığını anımsattı.

'Şiddeti kınadığımız günde bu çatı altında şiddet, kavga olması hepimizi üzmüştür' diyen Çiçek, Meclis'in uygar bir yer olduğunu, uygar bir yer olması gerektiğini ifade etti.

Çiçek, 'Tartışmaya, kavgaya başvurulmamalı. Seçmen de buna iyi bakmıyor. TBMM itibar müessesesidir ve bu itibara gölge düşmüştür' dedi.

Bunun engelenmesi için siyasi partilerden bir çok isimle görüştüğünü söyleyen Çiçek, 'Meclis'in kapanmasına da az kaldı. Aslında hoş bir seda bırakmak lazım' diye konuştu.

24. dönem parlementosunun iyi başlamadığını ve iyi de bitmeyecek gibi göründüğünü ifade eden Cemil Çiçek, 'Çok yakın bir zamanda Meclis'in yenileneceğini anımsattı. Çiçek, 'Dolayısıyla çok önemli bir kısmı bu çatı altında olmayacak. Bunlar Meclis'in son günleri' ifadesini kullandı.

Görüntülerin hiç birinin tasvip edilecek görüntüler olmadığını vurgulayan Meclis Başkanı, yaralı vekillerle görüştüğünü de belirtti. BEYAZ GAZETE