Türk Müzik Grubu Tanini Trio Londra'da Sahne Aldı

Enstrümantal Türk müzik grubu Tanini Trio, İngiltere'nin başkenti Londra'da konser verdi.

Konser salonu Kings Place'te sahne alan Tanini Trio, dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. "Dokunuşlar" isimli konserde, Mesut Cemil'den Astor Piazzolla'ya, Çaykovski'den Tanburi Cemil Bey'e kadar geniş yelpazedeki seçkin eserlere yer veren grup, Türk ve Batılı ezgilerin sentezini sundu.
Kendilerine özgü yorumlarıyla King's Place konser salonunu dolduran yüzlerce müzikseverden yoğun ilgi gören Tanini Trio üyeleri Tahir Aydoğdu (kanun), Bilgin Canaz (ney) ve Hakan A. Toker (piyano), dakikalarca ayakta alkışlandı.
Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen konsere, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Uruguay'ın Londra Büyükelçisi Fernando Lopez Fabregat, Güney Kore'nin Londra Büyükelçisi Sungnam Lim ile Londra'nın finans, sanat, akademi çevrelerinden temsilcilerle Türk ve yabancı müzikseverler katıldı.

Grubun Londra'dan sonra Büyük Britanya'daki ikinci durağı Glasgow olacak. Tanini Trio, Royal Concert Hall'da 20 Şubat 19.30'da Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosluğu ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin katkılarıyla sahne alacak.
Kaynak: AA