Enis Timuçin, Milletvekilliğine Yeşil İşık Yaktı

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından birçok kritik ilde milli irade mitingleri düzenleyen Milli İrade Mitingleri Tertip KomiteSİ Başkanı ve İşadamı Enis Timuçin, gelen talepler üzerine AK Parti’den milletvekili adaylığı için yeşil ışık yaktı.

Enis Timuçin, Milletvekilliğine Yeşil İşık Yaktı
Uzun süredir AK Parti’den milletvekilliği için kulislerde adı geçen isimlerden olan Enis Timuçin, hizmetin olacağı her yerde adının yer alacağını ifade etti.

Özellikle İstanbul, Ağrı ve Bursa’dan milletvekili olması konusunda yoğun talep olduğunu belirten Timuçin, “Hiçbir zaman milletvekili adaylığına sıcak bakmadım. Ancak konu ‘hizmet’ ise bu ister bir çoban gibi ister bir milletvekili ya da sıradan vatandaş olsun her daim hazırız. Eğer ülkeme hizmet aktif siyasete girmekle olacaksa bu konuda da elimizden geleni yaparız” dedi.

Önceliğinin ülkeye hizmet olduğunu belirten Enis Timuçin, adaylık konusunu hiçbir zaman düşünmediğini ifade etti.

“KONU HİZMETSE ÇOBAN DA OLURUM MİLLETVEKİLİ DE”
Kendisini milletvekili adayı olarak görmek isteyenlerin olmasından büyük onur duyduğunu dile getiren Timuçin, adaylığı noktasındaki söylentilerle ilgili şunları söyledi: “Milletvekili olmak için aday olmayı hiçbir zaman düşünmedim. Ancak, yoğun talep var. Özellikle Ağrı, Bursa ve İstanbul’dan talepler oluyor. Ben her zaman ülkeme hizmet için çalıştım. Amacım hizmet etmektir. Hiçbir zaman belli unvanların, makamların peşinde koşmadığım için halkımızın birliğine katkı sağlayacak ne varsa katkı sağlamaya çalıştım. Bunun hangi yönde olduğu ya da olacağı benim için hiçbir zaman ön planda olmadı." Aktif siyasetin içinde ya da dışında olsun hep ülkeye hizmet için çalıştığını belirten Timuçin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hizmetin hangi portföyde olduğu önemli değil. Bu işi bizden iyi yapacaklar varsa onların önünü de açmak lazım. Ancak şu ana kadar aklımdan hiç milletvekili olmak geçmedi, buna sıcak bakmadım. Tabii ki her şey nasip ve kısmettir. Rabbim ne şekilde tayin ederse o olur. Biz koltuklarımızın derdinde olan insanlar değiliz. Eğer konu ‘hizmet’ ise bu ister bir çoban gibi ister bir milletvekili ya da sıradan vatandaş olarak da olur. Eğer ülkeme hizmet aktif siyasete girmekle olacaksa bu konuda da elimizden geleni yaparız.”

“MİLLİ İRADE MİTİNGLERİ DEVAM EDECEK”
Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra birçok kritik ilde milli irade mitingleri düzenleyerek iç tehditlere karşı mücadele noktasında hizmet veren Enis Timuçin, “Milletimiz üzerinde çok ciddi oyunlar tezgahlandı. Bu milli iradeye saldırıydı. Her ne kadar bu saldırı hükümete ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gibi gözükse de aslında milli iradeye yapılmıştı. Ben Cumhurbaşkanımızı yüzde 52 olarak görüyorum. Yüzde 52’ye, millete, milli iradeye saldırı olduğunda Türkiye genelinde mitingleri tertipledik. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ülkenin kutuplaştığı dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bir çok eylem planları, operasyonlar yıpratmalar olacak. Bunlarla her daim mücadele edeceğiz” dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA ETKİLİ
17 ve 25 Aralık süreciyle birlikte milli irade mitingleri ile ülkeye katkı koyan Timuçin'in, bunların dışında birçok sanatçıya da yön verdiği biliniyor. Eğitime önem veren Timuçin, Lider Öğretmen Projesi’nin de sponsorluğunu yaptı. En son Adana’da 5 bin 300 kişiyi muhalefet partilerinden istifa ettirip AK Parti’ye katmıştı. Ayrıca paralel yapı ile çok ciddi mücadele eden Enis Timuçin, Fethullah Gülen'i Velid bin Muğire'ye benzetmiş ve en son Umre'de paralelciler tarafından dövülen Ali İhsan Kılıç olayını, "Kutsal topraklarda paralel vahşeti deşifre etti" başlığı ile duyurdu. Bunun yanı sıra, yerel seçimlerde Gümüşhane başta olmak üzere bir çok ilde başarılı çalışmaları ile tanınan Timuçin, doğu ve güney doğu illerinde etkili olduğu biliniyor. Tüm Türkiye’de bir çok alanda etkin rol üstlenen, ancak aktif siyasete sıcak bakmadığı da bilinen Timuçin'in milletvekili aday adayı olup olmayacağı ise merakla bekleniyor.
Kaynak: İHA