Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 'iç Güvenlik Paketi Gerginliğini'Değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Cumhuriyet Halk Partisi, paralel örgütün maşası haline gelmiş.

Milliyetçi Hareket Partisi paralel örgütün taşeronu olma gayreti içinde bulunuyor” dedi.


AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Ak Parti Grup Yönetim Toplantı Salonunda açıklama yaptı. Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda dün yaşanan tartışma ve kavgaya değindi. Elitaş, kadına şiddetin konuşulduğu bir ortamda 3 siyasi partinin bir kadın milletvekiline sözlü tacizlerini milletin izlediğini kaydetti.

Elitaş, Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanununda yapılan değişikliklerin özgürlüklerin güvence altına alınması olduğunu vurgulayarak, “Demokratik siyasetin Anayasal çerçevede yapılması amacına yönelik kanun tasarısıdır. Dün maalesef Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 3 siyasi parti ittifak yaparak, demokratik haklarını kullanmak isteyen sivil toplum örgütleri nasıl bunların güvencesini ortadan kaldırabiliriz, bu kanunu nasıl engelleyebiliriz diye olağanüstü bir ittifak sağlamışlardır” dedi.

Muhalefeti eleştiren Elitaş şunları kaydetti:
“Cumhuriyet Halk Partisi, paralel örgütün maşası haline gelmiş. Milliyetçi Hareket Partisi paralel örgütün taşeronu olma gayreti içinde. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan durum gösteriyor ki, hem Cumhuriyet Halk Partisi hem Milliyetçi Hareket Partisi, HDP’nin vagonu haline gelmiştir. HDP iki siyasi partiyi kendi vagonu yaparak, Türkiye büyük Millet Meclisi gündemini tıkama gayretinde olmuştur. Gece 11.30’a kadar grup önerilerini tartıştık. Ak Parti grup önerisinin geçmemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üç parti terör estirmiştir. İki siyasi parti grubu, hem AK Parti hem de HDP grubu kapalı oturum önergesi vermiştir. HDP grup önergesinde söz hakkı olmamasına rağmen Sayın Hasip Kaplan 10-15 saniye konuşmuş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından uzaklaştırılmıştır. Arkasından Meclis Başkanvekili Sayın Ayşenur Bahçekapılı beni kürsüye çağırmıştır. Ben kürsüde konuşmaya başlarken iki kadın milletvekili Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan kürsüde bana taciz uygulamışlardır, beni kürsüden uzaklaştırmaya çalışmışlardır.”
Yapılan işlemlerin Anayasa ve İç tüzüğe uygun olmadığına dikkat çeken Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP’nin taşeronu olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi yarış içindedir. İki parti HDP’nin amaçlarına, değirmenine su taşımıştır. İç Güvenlik Paketi ile getirmediğimiz en önemli mesele polisin görev ve salahiyetleri. Demokratik haklarını kullanmak isteyen kişilerin yapabilmelerine imkan sağlamaktır. Bu paket İçişleri Komisyonu’ndan geçmiştir, Avrupa Birliği müktesebatına aykırı bir şey bulunmamıştır.”
Bugün siyasi partilerin önerilerini görüşeceklerini söyleyen Elitaş, yarın gündemlerine geçeceklerini ifade etti.

Eliaş, 28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde temayül yoklamalarını yapacaklarını belirterek, diğer günler bitirene kadar çalışacaklarını söyledi.

Dün yaşanan olayla ilgili olarak Elitaş, şunları ifade etti:
“Sebahat Tuncel beni itmiştir, Grup Başkanvekili İdris Balüken bana yumruk sallamıştır. HDP’liler bu işi senaryo haline getirmiştir. Bir milletvekilini figüran olarak kullanmışlardır. Bir milletvekili Başkanlık Divanı’nı işgal etmiştir. Başkanlık Divanı’na çıkarak, Başkanlık çanını alarak Başkanlık çanını atmaya çalışmıştır. Hüsamettin Zenderlioğlu milletvekillerinin üzerine sandalye atmıştır. Kadın milletvekilleri kendilerini darp etmişlerdir.”
Elitaş, şunları kaydetti:
“6-8 Ekim olaylarını MHP ve CHP yaşatmıştır. Biz bunların sokakta olmaması için çıkarmaya çalışıyoruz.”
Kaynak: İHA