İzmir'de 'Sevgliye' 4 Milyon Yerli Gül

"Sevgililer Günü"nün vazgeçilmez hediyesi çiçeklere yoğun talep oldu, alışverişini son ana bırakanlar, klasik kutu içindeki kırmızı güle 10 lira ödeyerek sevdiğini mutlu etme olanağına kavuştu.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşkların tazelendiği 14 Şubat'ın yılın en güzel günlerinden biri olduğunu, çiçekçilik sektörünün de bu özel günden en iyi şekilde yararlandığın belirtti.

Tüm çiçekçilerin bu yıl cumartesi gününe denk gelmesine rağmen 14 Şubat'ta iyi iş yaptığını kaydeden Kış, "Mezatlarda aldığımız rakamlar yüksek. Sadece İzmir'de 4 milyon dalın üstünde gül satışı oldu, ithal edilen güller de satıldı" dedi.

Soğuk hava şartları nedeniyle seraların zarar gördüğünü hatırlatan Kazım Kış, yine de sektörün kendini toparladığını, çok ciddi sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

- Favori her daim "kırmızı gül"
Her yıl "Sevgililer Günü" vazgeçilmezinin aşkı simgeleyen kırmızı gül olduğunu vurgulayan Kazım Kış, tek kırmızı gülün sadece 5 lira olduğunu, klasik bir kutu içinde ise 10 liraya satıldığını anlattı.
Çiçek alışverişinde bir üst limit olmadığını da kaydeden Kış, "Fiyatlar beğendiğiniz ürüne göre farklı oluyor. 10 liraya da 100 liraya da alabilirsiniz. 10 liralık çiçek alıp sevgilinizi mutlu edebilirsiniz" dedi.

14 Şubat tarihinde çiçek fiyatlarının katlandığı spekülasyonlarını da değerlendiren Kazım Kış, şöyle konuştu:
"Ben kendim de esnafım, bu konuda hep spekülasyon yapılıyor ama fiyatların yükseldiği doğru değil. Biz 4-5 yıldır aynı fiyatlara satıyoruz. Ciddi artış yok. Önemli olan müşteriyi boş çevirmemek, fırsatçılık yapmamak. Herkes rahatlıkla çiçekçi dükkanına girebilir" dedi.

- Aşkı, sevgiyi "ayıcıklarla" iletiyorlar
Müşteri talebine göre görsel sunum hazırladıklarını kaydeden Kazım Kış, özellikle çiçek taşıyan ayıcıkların ve orkideli tasarımların çok tercih edildiğini anlattı.
14 Şubat'ta özellikle evlilik teklifleri yapıldığını anlatan Kış, hemen her çiçek gönderisinde "seni seviyorum", "her şeyimsin" gibi sevgi sözlerinin yer aldığını dile getirdi.
Çiçek dükkanına sipariş için gelen Seyithan Gezgen ise eşini çok sevdiğini, ona bu sevgisini anlatmanın en iyi yolunun çiçeklerden geçtiğini ve iş yerine gelen çiçek siparişinin kadınlar arasında ayrı bir yeri olduğunu da iyi bildiğini anlattı.

Kaynak: AA