Hayırsever İş Adamı, Araklı'da Kur'an Kursu Yaptıracak

Trabzonlu hayırsever iş adamı Mehmet Ali Derya, Araklı ilçesinde Kur'an kursu yaptıracak.

Vali Abdil Celil Öz, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı ve iş adamı Derya'yı makamında kabul etti.

Ziyarette, Öz ile Derya arasında, ilçenin Özgen Mahallesi'nde belediye tarafından tahsis edilen yaklaşık 500 metrekarelik alana yaptırılacak 4 katlı Kur'an kursu inşaatının protokolü imzalandı.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da vatandaşların hayır işlerine duyarlı olduklarını belirterek, "Araklı, bu konuda çok farklı ve şanslı bir ilçemiz. Araklılı hayırsever iş adamlarımızın memleketlerine büyük yatırımları var. Bu yatırım, ilçemizin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaktır. Yatırımlarından dolayı hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Derya ise kendisine destek olan yetkililere teşekkür ederek, "Halkımız bu tesisten ziyadesiyle istifade edecektir" diye konuştu.

Yaklaşık 500 bin liraya mal olacak Kur'an kursu binasında muhtarlık ofisi, taziye evi, gasilhane, kütüphane, şadırvan, imam evi ve konferans salonu da yer alacak. İnşaatın bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: AA