Doğa Sigorta Yıl Sonu Hedeflerini Açıkladı

Doğa Sigorta Genel Müdürü Burak Reis Özen, 2015 yılını değerlendirdi.

Doğa Sigorta Yıl Sonu Hedeflerini Açıkladı
Doğa Sigorta Genel Müdürü Burak Reis Özen, Kuşadası’nda çok sayıda acentenin katıldığı toplantıda konuştu.

Özen, ’Gelişen Kooperatif ve Tekafül Sigortacılığı’ konusunda acentelere yaptığı sunumda, Doğa Sigorta’nın bir kooperatif şirketi olarak ortakları dışındakilerle de işlem yapabildiğini ve ikinci kooperatif olarak kurulmuş olmasına rağmen ‘Açık Kooperatif’ unvanı taşıyan ilk ve tek kooperatif sigorta şirketi olduğunu söyledi.



Bu yıl sonunda 265 milyon lira üretimle kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Özen, “Uçak ve tekne sigortaları hariç tüm branşlarda ruhsatımız var. Hepimizin ihtiyaç duyduğu hukuksal koruma, nakliyat, sorumluluk, yangın, oto dışı kaza ve oto sigortalarında da üretim yapmaktayız. Sağlık branşında almış olduğumuz ruhsatı 2016 yılında değerlendirmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kasım sonu itibariyle 580 acenteleri olduğunu belirten Özen, “Yönetim kurulumuz, sigorta üretiminin büyük bir kısmına sahip olan acentelerle büyüme kararı aldı. Doğa Sigorta’nın, katılım sigortacılığında da Hazine Müsteşarlığı tarafından verilmiş izinle üretim yapma yetkisi var. Türkiye’de belli bir kesim dini hassasiyetleri nedeniyle sigortaya pek sıcak bakmıyor ve sadece zorunlu sigorta yaptırıyor. Bu konuda Hazine ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Doğa Sigorta kooperatif yapısı altında katılım sigortacılığı yapma izni aldı. Bunun üzerine dünyanın önemli iki reasürans şirketi SwissRe ve HannoverRe ile anlaşma yaparak katılım sigortacılığında çalışmalarımıza başladık. Saymış olduğum tüm branşlarda ve tüm birimlerimizle birlikte artık katılım sigortacılığı da yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA