Safranbolu İstanbul'da Tanıtılıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, tarihi evleri, camileri, köprüleri, hamamları ve doğal güzellikleriyle İstanbul'da tanıtılıyor

Evleriyle dünyaca ünlü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, tarihi evleri, camileri, köprüleri, hamamları ve doğal güzellikleriyle İstanbul'da tanıtılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 milyon turist hedefi kapsamında turizm atağını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde tanıtım yaptıklarını ifade eden Aksoy, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) tanıtım ekranlarında Safranbolu videoları yayınlandığını kaydetti.

    Belediye olarak son 6 yılda turizm adına çok büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

    "Bu kapsamda hedefimizi de 1 milyon turist olarak belirledik. Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerel basınımız Safranbolu adına gerçekleştirilen hizmetlerde hep yanımızda oluyor. Bununla birlikte ulusal bazda yayın yapan pek çok televizyon kanalı, gazete ve dergide Safranbolu için birbirleriyle yarışıyor diyebilirim. İşte İDO'larda kendi bünyesinde bir çalışma başlattı. Deniz otobüslerinin hepsinde ekranlar var ve bu ekranlarda ülkemizin tarihi ve turistik güzellikleri 53 gemide 950 ekranda günde 500 tekrarla yaklaşık 1 milyon kişiye yansıtılıyor. Bu da demek oluyor ki tanıtım filmimizi her gün yaklaşık 1 milyon kişi izliyor."

    Tanıtımların, katılım sağlanan yurt içi ve yurt dışı fuarlarının Safranbolu turizmine çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Aksoy, "Turizm adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Osmanlı'nın parmak izi olan Safranbolu, insanın ruhunu dinlendiren, geçmişi yaşatan bir şehir. Biz tüm vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz. İlçemiz bütün Anadolu'nun özetidir. Safranbolu'yu görmek bütün Anadolu'yu görmek demektir" şeklinde konuştu.
    Kaynak: AA