Noel Baba Ölüm Yıl Dönümünde Ayinle Anıldı

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Müzesi’nde, 6 Aralık’ta öldüğü kabul edilen Noel Baba’yı anmak amacıyla ayin düzenlendi.

Noel Baba Ölüm Yıl Dönümünde Ayinle Anıldı
Çocukların, denizcilerin, genç kızların koruyucusu olarak tüm dünyada Noel Baba adıyla bilinen Hristiyan din adamı Saint Nicholas, yaşadığı ve öldüğü yer olarak bilinen Antalya’nın Demre ilçesinde ayinle anıldı. 6 Aralık günü öldüğü kabul edilen Noel Baba için düzenlenen ayini İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nden din adamı Hrisostomos Kalaycı yönetti. Ayine, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, eşi Yvonne Phoeve Tsakiris, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi ve Yunanistan’dan gelen din adamlarının da yer aldığı yaklaşık 200 kişi katıldı.

Ayinde, din adamları barış, dostluk, kardeşlik, dinler arası diyalog, savaşların sona ermesi ve insanlığın mutluluğu için dua etti. Çocukların da katıldığı ayinde koro halinde ilahiler söylendi. Ayinin sonunda din adamı Hıristomos Kalaycı, ayine katılanlara kutsanmış su içirip, ekmek yedirdi.

Kalaycı, Yunanca ve Türkçe olarak yaptığı konuşmada, dini vecibelerini yerine getirmelerine yardımcı olan Türk yetkililere teşekkür ederek, 2016 yılı için barış dolu bir yıl olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Kaş ilçesine bağlı Patara’da doğduğu bilinen Noel Baba’nın, Demre ilçesinde yaşayıp öldüğü kabul edilmekte. Öldükten sonra inşa edilen ve içerisinde Noel Baba’nın mezarının da olduğu Noel Baba Müzesi’ni, her yıl 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.
Kaynak: İHA