Pakistan Ve Suudi Arabistan Arasında Askeri İşbirliği

İSLAMABAD - Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Muhammed Bin Abdullah El Aiş ile Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif arasında, askeri işbirliği konusunda görüşemeler yapıldığı bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, El Aiş ve Şerif'in,Genelkurmay Başkanlığında bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, bölge güvenliği ve eğitim programları da dahil, ikili savunma işbirliğine ilişkin konuların gündeme geldiği ifade edildi.

Öte yandan Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona katılım konusundaki detayların, Suudi Arabistan hükümetinden istendiğini açıkladı.

İslamabad'da haftalık basın brifinginde konuşan Bakanlık Sözcüsü Kazi Halilullah, "Pakistan terörizme karşı bu  koalisyona katıldı. Buna ne kadar katkımız olacağı konusunda Suudi Arabistan'dan detayları bekliyoruz" dedi.

Halilullah, DAEŞ ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Pakistanda DAEŞ yok. DAEŞ'in gölgesine bile müsaade edilmeyecek. DAEŞ tehdidi hakkında güvenlik güçlerimiz alarmda" şeklinde konuştu.

Pakistan Dışişleri Sekreteri Aizaz Çaduri yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde kurulan koalisyona ülkesinin de dahil edildiğine ilişkin haberleri okuduğunda şaşırdığını ifade etmişti. Çaduri, Pakistan'ın Riyad büyükelçisinden Suudi yetkililerle görüşerek, konuya netlik kazandırılmasının istendiğini kaydetmişti.

Kaynak: AA