Irak Dışişleri Bakanı Caferi Açıklaması

"Türkiye ile ilişkilerin devam etmesine önem veriyoruz. Sorunun (Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığı) çözümü için barışçıl ve diplomatik yöntemler izlemeyi sürdüreceğiz"

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığıyla ilgili sorunu çözmek için barışçıl yöntemler izleyeceklerini belirtti.

Caferi, Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığına değinerek, "Türkiye ile ilişkilerin devam etmesine önem veriyoruz. Sorunun çözümü için barışçıl ve diplomatik yöntemler izlemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye ile ekonomik ilişkilerin kesilmesiyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Caferi, "Eğer egemenlik ihlali devam ederse tüm seçenekler mevcuttur. Barışçıl ve diyalog yöntemlerini sonuna kadar kullanacağız. Egemenliğimiz için savaşmak zorunda kalırsak da buna başvurabiliriz. Tüm komşu ülkelerle iyi ilişkileri sürdürmeyi önemsiyoruz. Dolayısıyla egemenliğimizi korumak kaydıyla Türkiye ile ilişkilerimizi sürdürmekte kararlıyız " yanıtını verdi.

-Irak-Kuveyt ilişkileri

Irak-Kuveyt ilişkilerine de değinen Caferi, "Kuveyt ile Iraklıların ülkeye girişi için vize kolaylığı konusunda anlaştık. Kuveyt tarafı ayrıca Iraklı hacı kafilelerinin topraklarından geçmesi konusunda da kolaylık sağlanmasını onayladı" dedi.
Kaynak: AA