Otistik Gencin Zekası Görenleri Hayrete Düşürüyor

Dünyanın tüm ülkelerini ve şehirlerini ezberleyen otizmli Barbaros Yıldırım, zekasıyla görenleri hayrete düşürüyor. Doğum tarihlerine göre karakter analizleri de yapan Yıldırım, yılın her gününün karakter özelliklerini sırasıyla sayabiliyor.

Otistik Gencin Zekası Görenleri Hayrete Düşürüyor
Otizmli genç Barbaros Yıldırım zekasıyla görenleri hayrete hayrete düşüyor. Bilgisayar gibi okuduğu her şeyi hafızasına kaydeden otistik  genç  Yıldırım, dünyanın bütün ülkelerini, şehirlerini ve adalarını ezbere biliyor. Bununla da kalmayan Yıldırım, doğum tarihlerine göre karakter analizleri yapıyor. Yılın her gününün karakter özelliklerini sırasıyla sayabilen Barbaros, bu yeteneğini, internet üzerinden Geri Goldschneider ve Joost Elffers’in hazırladığı Language of Birthdays (Doğum Günlerinin Gizemli Dili) isimli kitabı ezberleyerek kazandığını söyledi.

Eyüp Belediyesi bünyesinde hizmet veren Şeker Hayat İş Okulu’nda da çeşitli alanlarda eğitim alan Yıldırım, müzik alanında da kendini geliştirmek istiyor.

“VAKTİMİN ÇOĞUNU OKUYARAK, ARAŞTIRMA YAPARAK GEÇİRİYORUM”

Dünya ansiklopedisindeki bütün ülkeleri ezberlediğini belirten Barbaros Yıldırım, “Bütün ülkelerin önemli şehirlerini biliyorum. Her türlü şeyi kısa sürede ezberleyebiliyorum, aklımda tutabiliyorum. 11-12 yaşımdan beri ansiklopedilere bakıyorum. Lise 2’nci sınıfa kadar okudum. Şimdi açık liseye devam ediyorum. Benim için okumak çok önemli. Vaktimin çoğunu okuyarak, araştırma yaparak geçiriyorum” diye konuştu.

"ÇOK ZEKİ BİR ÇOCUK"

Eyüp Belediyesi Rehabilitasyon Koordinatörü Sevgi Akoğlu ise “Barbaros yaklaşık bir yıldır bizim öğrencimiz. Hem Şeker Hayat İş Okulu’nda hem de Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) bizimle birlikte eğitim görüyor. Kendisi çok zeki bir çocuk. Dünyadaki tüm ülkeleri ezberlemiş ve Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında bulunan ülke ve şehirleri ezberlemiş. Sadece bununla da kalmayıp kişilerin doğum tarihlerine göre karakter analizleri de yapıyor. Barbaros, Eyüp Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) de bizim müzik derslerimize katılıyor ve çok iyi bir şekilde ritim vurabiliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA