Muammer Güler İlkokuluna Beyaz Bayrak

Gaziantep’te bulunan Vali Muammer Güler İlkokulu, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ‘’Temiz Okul, Sağlıklı Okul’’ projesi kapsamında en temiz okul seçilerek ‘Beyaz Bayrak’ almayı hak kazandı.

Muammer Güler İlkokuluna Beyaz Bayrak
Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla düzenlenen ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’’ projesi kapsamında, bin 53 okul arasından dereceye giren okullardan biri olan Vali Muammer Güler İlkokulu, beyaz bayrak almaya hak kazandı. Vali Muammer Güler İlkokulu Müdürü Durdu Aslan, iki yıl için geçerli olan ve okul sağlığını, temizliğini simgeleyen sertifika, beyaz bayrak ve plaketi Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın elinden aldı. Aldıkları ödüllerin daha çok çalışmaya teşvik ettiğini belirten Müdür Aslan, ödülün hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde bir motivasyon etkisi oluşturduğunu ifade ederek, “Öğrenciler çöpleri atarken daha dikkatli oluyor. Çünkü artık bir unvanları var. Temizliği sağlamak ve unvanı korumak için daha çok çalışıyorlar. Öğrenciler daha bilinçli oldu. Açıkçası dışarıya çöp atan öğrenci kalmadığı için bize de pek bir iş düşmüyor’’ şeklinde konuştu.

Okul içerisinde öğretmenlerin öğrencilere hijyen konusunda eğitim verdiğini de belirten Aslan, “Öğrencilerin tuvaleti nasıl kullanılması gerektiğini ve kişisel bakımlarını nasıl yapmaları gerektiği konusunda sürekli eğitimlerimiz oluyor. Öğrencilere sağlık ve hijyen konusunda eğitim verdikçe daha duyarlı oluyor. Sadece okulda değil bu kendi evlerinde de verimli oluyor. Velilerde bu konuda bizi takdir ediyor” dedi.

Beyaz bayrağı diğer yıllara taşıyabilmek için daha özverili çalışacaklarını yineleyen Aslan, "Sadece öğretmenler değil, hademelerimiz, kantincilerimiz olarak bu konuda çok duyarlı davranıyoruz. Biz bir ekibiz. Bu ödüllere layık görüldüğümüz içinde çok mutluyuz. Diğer yıllarda da hijyen konusundaki çalışmalarımız devam edecek’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA