Kumluca Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurulu, Yapıldı

Kumluca'da okulların öğrenci meclisleri tarafından oluşturulan Gençlik Meclisi'nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Kaymakam Polat KaraGençlik Meclisi oluşturulmasıyla güzel bir çalışma başlatıldığını, bu çalışmanın öğrencilerin hayata katılımlarını ve onların fikirlerinin de değerlendirilmesi adına çok olumlu olacağını söyledi.

Toplumda demokrasinin bireyler arasında, ailede, mahallede, okulda yaşanılarak öğrenileceğini ve demokratik bir toplum olmanın yolunun da buradan geçtiğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Proje geçen yıl başlamış ve yapılan çalışmalara baktığımızda verimli olduğunu görüyoruz. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da devam ettirilmeli, gençlerin toplumdaki düşünce ve fikirlerine daha fazla önem verilmelidir. Bizler gençlerin fikir ve önerilerine açık olacağız. Gençler de yaşadıkları topluma daha fazla katkı sağlayacaklar. Bu vesile ile böyle bir meclisin oluşmasına katkı sağlayan herkese ve gençlerime teşekkür ediyorum."

- Belediye Başkanı Çetinkaya

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da kendisinin yıllar önde eğitimci olduğu dönemde hayalini kurduğu bir projenin geçen yıl ilçede hayata geçirildiğini, kendisinin de hem şahsi olarak hem de belediye olarak böyle bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Projeyle gençlerin de yönetimde söz sahibi olacağını ifade eden Çetinkaya, "Bu proje hem ilçemizde demokratik ortamın gelişmesine, hem de gençlerimizin toplumda daha fazla söz sahibi olmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Bunun ilk meyvelerini geçen yıl gördük, inşallah bu yılda devam edecektir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de Kumluca Gençlik Meclisi'nin gençlerin de toplumda ve yönetimde söz sahibi olmaları açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Kumluca Gençlik Meclisi Divanı'na iki üye seçimi gerçekleştirildi. Kumluca Gençlik Meclisi'ne ortaokul öğrenci meclislerinin katılıp katılmaması için yapılan oylamada, ortaokul meclislerinin Kumluca Meclisi'ne katılmaması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA