20 Yıl Vadeyle Ev Sahibi Olmak İçin Son 4 Gün

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan’da yapılacak olan yeni TOKİ konutları için başvuruların bu hafta içinde sona ereceğini belirtti.

20 Yıl Vadeyle Ev Sahibi Olmak İçin Son 4 Gün
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan’da yapılacak olan 236 konutluk yeni TOKİ projesi için başvuru süresinin bu hafta sona ereceğini, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.



Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor

Yapılacak olan konutların bölge olarak geleceğin Bünyan’ında önemli bir yerleşim merkezi haline geleceğine dikkat çeken Başkan Şinasi Gülcüoğlu;” Bünyan değişiyor dedik bakın hemen yanı başınızda bir ceza evi inşa ediliyor. Buraya 480 lojman inşa edildi ve burada minimum 2 bin 500 kişi çalışacak. Görünen yerleşkede minimum 15 bin kişi ikamet edecek. Bu çerçevede şunu planladık biz buraya TOKİ şart dedik. Zira şuan bile TOKİ’nin olmadığını düşünürsek Bünyan’da bir konut ihtiyacı var. Bu çerçevede hemen o bölgede hazine arazi üzerine bir TOKİ planladık. Malumunuz TOKİ hazine arazisi dışında konut çalışması yapmıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için müracaatlar 31 Aralık’ta, yani bu hafta sona eriyor. Bu konutların yapılacağı bölge çok ciddi bir yatırım ve emin olun ciddi bir insan kaynağının gidip geldiği bir yer olacak. İmkânı olan vatandaşlarımız buraya yazılsınlar. Projenin hem dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması hem de yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

3+1 konutlar için ikamet şartı yok

Başkan Gülcüoğlu; 3+1 konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ikamet şartının olmadığına dikkat çekerek; ayrıca C1 tipi 3+1 konutlar için “ İş bu başvuru ve satın alma taahhütnamesini imzaladığım tarih itibarıyla kendim, eşim ve velayetim altındaki çocukların üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde tapuya kayıtlı bağımsız konutun bulunmadığını, daha önce kendim, eşim ve velayetim altındaki çocuklarım tarafından Toplu Konut İdaresince satılan bir konutu almadığımı beyan ederim” şeklinde ki maddenin kaldırıldığını 3+1 konut sahibi olmak isteyen ev sahibi vatandaşların hangi şehirde ikamet ederse etsin başvuru yapabileceklerini belirtti.

20 yıla kadar uzayan vade seçenekleri var

Vatandaşların 20 yıla kadar uzayan vade seçenekleriyle ev sahibi olabilecekleri TOKİ projesine başvuru yapabilmek için, aranan bazı şartlar ise şöyle: 2+1 konutlar için başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması. Kayseri il nüfusuna kayıtlı veya Bünyan ilçesi sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.) 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak; Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net ¨3.200 olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ¨3.200 olması gerekmektedir.) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Uygun ödeme koşulları ve taksit imkânıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru şartları ve gerekli evrakları Bünyan Belediyesi tarafından oluşturulan TOKİ danışma ofislerinden temin edilebileceği gibi www.bunyan.bel.tr adresinden de ulaşılabilecekler.
Kaynak: İHA