Sesli Şirketler Grubuna Kayyum Atandı

Uşak’ta devam eden ’Paralel Yapı Operasyonu’ soruşturması kapsamında tutuklanan Hazım Sesli ve Mehmet Sesli’nin sahibi olduğu beş şirket için iflas erteleme istendi ve şirkete kayyum atandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü ’Paralel Yapı Operasyonu’ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan iş adamları Hazim Sesli ve Mehmet Sesli’nin sahibi oldukları Sesli Aile’sinin ait şirketler için mahkemeye başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruda şirketlerin maddi sıkıntı yaşadığı ve haklarında tedbir kararı verilmesi istenildiği öğrenildi.

Uşak Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geçen gün yapılan başvuruda, iflas erteleme istenilen beş şirketin isimleri şunlar:

“Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, SES-PA İhracat ve Pazarlama Anonim Şirketi, Eten-Sesli Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Sesli Pazarlama Anonim Şirketi ve Sesli Mağazacılık Anonim Şirketi.”

Ayrıca mahkeme şirketler için tedbir kararı vererek kayyum ataması gerçekleştirdi. Mahkeme, şirketlere denetim kayyumu olarak ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavir M. Himmet Yaşar’ı kayyum olarak atadı.
Kaynak: İHA