'Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa' Konferansı

KOCAELİ - Kozmik Bilim ve Stratejik Araştırmalar Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, "Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları'nın İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa" konulu konferansta konuşan Maranki, vücudun büyüme ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Fast food türü gıda ürünlerinden kaçınılması ve günlük tüketilen besinlerin çok çeşitli olması gerektiğine dikkati çeken Maranki, şöyle konuştu:

"Besinlerin büyük kısmının hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçilmelidir. 3 öğün yenilmeli, öğün atlamamaya özen gösterilmelidir. Daha çok doğal ve taze besinler tercih edilmeli. Günlük beslenme programında bulgur, mısır, pirinç, makarna gibi ekmek ve tahıl grubu gıdaların bulunmasına dikkat edilmeli. Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir."

Maranki, besinlerin hazırlanırken veya pişirilirken hijyen kurallarına dikkat edilmesi, haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi ve kızartmalardan mümkün olduğu kadar kaçınılması gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Emine Macit Zeybek ve partililerin katıldığı konferansta Maranki, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA