Aziz Sancar'ı Okullarına Davet Ettiler

İstanbul Güngören’de bulunan Başarılı Koleji öğrencileri, Nobel ödülü alarak Türkiye’yi gururlandıran Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı okullarına davet etti.

Nobel ödülü alarak Türkiye’ye gururlandıran Türk bilim adamı Aziz Sancar, Türkiye’den kendisine mektup göndererek tebrik eden Başarılı Koleji öğrencilerini, ABD’de hayatını anlattığı TV programında anlattı. Sancar’ın bu jesti karşısında duygulanan öğrenciler ve öğretmenleri, kendisini okullarına davet etti.

DNA onarımı konusunda yaptığı çalışma ile kimya dalında Nobel alan Aziz Sancar, kendisine mektup göndererek aldığı ödülden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren okulun 4-A sınıfına cevabi mektup yazarak teşekkür etmişti. Sancar, duyduğu memnuniyeti Amerikan medyasına da anlatmıştı.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar’ın kendilerine dönüş yapmasından ve gönderdikleri mektubu ve sınıf resmini hayatını anlattığı programda göstermesi okulda sevinçe karşılandı. 4- a sınıfı öğretmeni İnci Tansu ve okul müdürü Raşit Akyüz de Aziz Sancar’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA