Beyoğlu'nda Hoşgörü Mesajı İçin Fotoğraflar Yarıştı

İstanbul İslam Dünyası Gençlik Başkenti programının aktivitelerinden "Hoşgörünün Fotoğrafı+/Photo for Tolerance+" temalı Uluslararası Gençlik Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafçılar Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Dünyanın dört bir yanından genç fotoğrafçıların katılımıyla 16-25 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilerek Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde beğeniye sunulan "Hoşgörünün Fotoğrafı+/Photo for Tolerance+" temalı Uluslararası Gençlik Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafçılar belli oldu. Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde düzenlenen ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskandarov’un yanı sıra Arnavutluk, Pakistan, Fas, Irak, İran, Fransa, Endonezya, Afganistan gibi ülkelerin konsolosluk temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Ödül töreni sonrası protokol üyeleri fotoğraf sergisini gezdi.

“BEYOĞLU HOŞGÖRÜ BAKIMINDAN TAM ANLAMIYLA BİR MEVLANA’DIR”

Ödül töreninde konuşma yaparak İstanbul’un hoşgörü şehri olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İslam Konferans veya İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da bugün diyalog ve toleransla ilgili bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ben içeriye girdiğim zaman çok anlamlı bir zaman ve mekanda olduğunu içimden geçirdim. Çünkü Şeb-i Aruz’un 742’nci yılı münasebetiyle yapılan kutlamaların yapıldığı bir dönem içerisindeyiz. Beyoğlu ile ilgili çok şey söylenebilir. Aslında Beyoğlu hoşgörü bakımından tam anlamıyla Mevlana’dır. Beyoğlu İstanbul’un özeti olduğu için İstanbul da Mevlana’dır” dedi.

“BU PROGRAMLA MÜSLÜMAN GENÇLİĞİNE BİRLİKTELİK MESAJI VERECEĞİZ”

Ödül töreninde konuşma yaparak birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskandarov, “Bugün İslam Dünyası Başkenti Uluslararası programı kapsamında üçüncü etkinliğimizi İstanbul’da gerçekleştirmiş oluyoruz. Hoşgörü için fotoğraf yarışmasında yaklaşık 70’e yakın ülkeden ve binin üzerinde fotoğraf çok kısa süre içerisinde alınarak sergilenmiştir. Fotoğraf yarışmasının ana konusu hoşgörü olsa da İstanbul’un dünyaya verdiği mesajlar üzerine odaklanmıştır. İstanbul’un fethiyle başlayan tarihte, bu fetih dünyaya adalet mesajı vermiş, aynı zamanda ümmete birlik mesajı vermiş. Bunların hepsinin ülkemizde diri tutulması için bütün Müslüman coğrafyasında diri tutulmasına ihtiyacı var. Sanıyorum ki bu program neticesinde biz bütün Müslüman gençliğine bu mesajı vereceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf yarışmasında Bangladeş’ten Tanveer Hassan Rohan birinci, Türkiye’den İbrahim Aysündü ikinci, Azerbaycan’dan Irada Gadirova üçüncü ve Türkiye’den Ramiz Aksoy dördüncü oldu. Seçici kurulun önerileri ile belirlenen fotoğraflardan ilk 3’e giren fotoğraf sahiplerine sırasıyla 2 bin 500 dolar, bin 200 dolar ve 800 dolar ödül verildi.

Ayrıca 1 kişiye de 500 dolarlık “OIC Youth Capital” mansiyon ödülü takdim edildi.
Kaynak: İHA