Sanayici Ve İşadamlarından AB Sürecine Tam Destek

TURKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve kısa adı ORSİFED olan Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı İbrahim Yılmaz “Avrupa Birliği ile yeni dönemin heyecanlı olacağının altını çizerek, sürecin destekçisi olacaklarını söyledi.

Sanayici Ve İşadamlarından AB Sürecine Tam Destek
ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz, Brüksel’de gerçekleştirilen Türkiye-AB zirvesi ve sonuç bildirgesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Türkiye -AB Zirvesinin 11 yıl aradan sonra yeniden başlaması işadamı ve sanayiciler olarak bizleri heyecanlandırmıştır. Toplantı sonunda yayınlanan ortak bildiri hem Türkiye hem de AB açısından dolayısıyla Avrupa’nın geleceği açısından son derece olumludur. Türkiye’nin Avrupa projesinin ve toplumunun bir parçası olduğunun bu zirve sonucunda tekrar teyit edilmesi de önemlidir. Zira Türkiye ve AB’nin gelecekleri ortaktır. İş dünyası toplulukları olarak, Türkiye’nin AB sürecini sonuna kadar destekliyoruz.Bildiride yer alan üyelik müzakereleri kapsamında “Ekonomik ve Parasal” politika başlıklı 17. Faslın Aralık ayında açılacak olması iş dünyası olarak bizleri ayrıca sevindirmiştir. Müzakere zemininde gerçekleşecek olan reformlar ülkemiz için değerli bir katkı anlamına gelecektir. Vizesiz Avrupa önemli bir gelişme olacaktır. Ekonomik ilişkileri zedeleyen haksızlıklar son bulacaktır.Bu durum hem ekonomisi sıkışan Avrupa hem de yeni ticari ilişkiler arayan Türkiye için faydalı olacaktır.”

Terörle mücadele ve mülteciler konusunda Türkiye ile AB’nin ortak hareket etmesinin herkesin yararına olacağını ifade eden Başkan Yılmaz “ KKTC ve Güney Kıbrıslı liderlerin girişimi bizleri kalıcı çözüm adına umutlandırmıştır. Yeni anayasa,çözüm sürecinin kaldığı yerden başlaması, iç barışın sağlanması Demokratikleşme reformlarına hız verilmesi, ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne yönelik adımların vakit kaybetmeden atılmasının belirleyici etken olacağını” sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA