Can Dündar Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde
MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınladığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a gazetedeki köşe yazılarında alenen hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı iki ayrı dava için Silivri Cezaevi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

SALONA GİRİŞİ SIRASINDA ALKIŞLANDI
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Dündar askerler eşliğinde getirildi. Dündar'a destek için yaklaşık 100 avukatın yanı sıra ailesi, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, ünlü oyuncu Tarık Akan gazeteciler Ruşen Çakır, Mete Çubukçu ve çok sayıda sevenleri katıldı.
Duruşma kalabalık nedeniyle Adliyenin büyük salonunda görülürken Dündar salona girişi sırasında izleyiciler tarafından alkışlandı.
.jpg)
TEKZİP DAVASINDAN BERAAT
Dündar ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hakkındaki bir habere ilişkin tekzip davasında ifade verdi. Dava konusu tekzibi yayınladıklarını belirten Dündar beraatini talep etti. Kararını açıklayan hakim Dündar'ın suçun unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi.
Öte yandan Can Dündar'ın sakallarını uzattığı görüldü.
.jpg)
