Karamercan Açıklaması 'Hükümetin Eylem Planı Esnafımız İçin Önemli'

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, “64. Hükümetin Eylem Planında yer alan esnaf ve sanatkarımıza 30 bin lira faizsiz kredi desteği esnafımıza can suyu olmaya devam edecek. Hükümetin eylem planını destekliyor ve takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Karamercan Açıklaması 'Hükümetin Eylem Planı Esnafımız İçin Önemli'
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümetin 2016 Eylem Planı hakkında açıklamalarda bulunan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Eylem planında hükümetin 2016 yılında da esnaf ve sanatkara 30 bin lira faizsiz kredi desteği vermesi esnafımız açısından çok önemli. Bu kredi esnafımıza can suyu olmaya devam edecek ve birçok esnafımızın önünü açacak. Faizsiz kredi sayesinde esnaf ve sanatkarlarımızın makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla söz konusu krediyi hazine destekli olarak faizsiz kullanma imkanları oluşacak” diye konuştu.

“İŞYERİ KİRALARINDA STOPAJ KALDIRILMALI”

Hükümetin açıkladığı eylem planını desteklediklerini vurgulayan Başkan Karamercan, mevcut vergi mevzuatının gözden geçirilmesi gerektiğini, işyeri kiralarında da stopajın kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Başkan Karamercan, “İşyeri kiralarında kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mükellef değil, kiracı konumundaki ticaret erbabı ödemektedir. Yani mal sahibinin vergisini de biz ödüyoruz. Kira stopajı yükü esnafın sırtından kaldırılmalı. İşyerleri kira olan esnaf ve sanatkarlar, ticari faaliyetlerinden dolayı zarar da etseler bir başkasına ait olan bu vergiyi ödemek zorunda kalmamalı. Vergiyi esnaf ve sanatkârlarımız ödüyor, verginin iadesini vergiyi fiilen ödeyen esnaflar değil bir kuruş dahi vergi ödemeyen mal sahipleri alıyor. Bu uygulama en kısa zamanda değiştirilerek işyeri kiralarında stopaj uygulaması kaldırılmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA