Balıkçılar Olanlardan Habersiz

Ege Denizi’nde, Rus savaş gemisinin bir Türk balıkçı teknesine uyarı amaçlı ateş ettiği haberleri, bölgeyi hareketlendirdi. O sırada bölgede balık avlayan ’Sadık Hüseyin’ adlı teknenin kaptanı Şenol Demirtaş, Rus gemisinin, bir tekneye ateş ettiğini duyduklarını ancak olaya şahit olmadıklarını söyledi. Elif-A teknesinin kaptanı Ahmet Özkan ise, bölgede 5-6 tekne avlandıklarını, Rus savaş gemisinin de yaklaşık 400 metre yanlarından geçerek gittiğini ancak ateş edilmediğini anlattı.

Olay esnasında bölgeye uzak olduğunu ancak olayı duyduğunu anlatan Şenol Demirtaş, "Biz olayı görmedik. Bizim arkadaşlar olayı yaşamış. Bize 10 mil arası vardı. Orada başka kayıklar da var. Yakın düşmüş. Aslında daha önce biz de çok yakın düştük. Rus gemileri yanımızdan geçiyor. 100 metremizden geçiyor bir şey olmuyor. 500-600 metre yakın geçmiş, havaya ateş falan. Yani olay yok da, öyle pislik yapıyor. Öyle bir durum. Daha önce bizim 100 metre yanımızdan geçti, biz ağ çekerken. Şimdi 500-600 yanından geçerken havaya ateş açıyor. Yani kendine göre pislik yapıyor. Kesinlikle bu son olaylardan" dedi.

Rus gemisinin havaya ateş ettiğini duyduklarını söyleyen Demirtaş, "Çok yaklaşmamış. 500-600 yarda diyoruz biz. 1 milin yarısı kadar. Yanından geçerken ateş açmış. Önüne düşüyor gibi ama önüne falan düştüğü yokmuş. ’İlgimiz yok’ diyor. Rusya’nın dediği gibi herhangi bir uyarı görülmemiş. Orası gemi suyu. Boğazdan çıktığın zaman, Yunanistan’a gidecek gemiler oradan geçiyor. Daha önce (Rus gemilerinin) önüne düştük, arkasına düştük, çok yakın geçtik, hiçbir şey olmadı. Daha önce Rus gemisi mi görmedik biz orada? Yani bu kesinlikle kasti olmuş. Havaya ateş açmışlar" diye konuştu.

Bölgede avlanan Elif-1 adlı teknenin kaptanı Ahmet Özkan da Rus savaş gemisinin yanlarından geçtiğini ancak herhangi bir olay olmadığını belirterek, "Kime ateş ettiğini bilmiyorum. Biz burada 6 tekneyiz. Arabacıoğulları var, 2 tane Çobanoğlularının teknesi var. Bir tane Karşıyaka’dan arkadaş var. Bir tane de Kestanelik’ten vardı. 6 tekneydik. Yanımızdan geçti. Böyle bir olay yaşanmadı. Görmedik yani. Öyle bir şey görmedik de yaşamadık da. Bizim 400-500 metre önümüzde, Limni ile Midilli arasında açığa doğru gitti. Kayboldu gitti" diye anlattı.

Geçiciler adlı teknenin kaptanı ise, "Biz olayı görmedik. Olay bize de yapılmadı. Biz Babakale tarafındayız, olay da Limni’de olmuş. Limni’nin güney kısmında olmuş. Ama kim olduğu bilinmiyor. Sorduk biz arkadaşlara, kimse öyle bir şey demiyor. Acaba gece ufak balıkçıya, Yunan balıkçısına mı açıldı? Onu da bilmiyoruz. Ben de televizyondan gördüm, ondan sonra arkadaşları aradım. Bizim konuştuğumuz arkadaşlar, böyle bir şey görmemiş" dedi.

Kaynak: İHA