Zabıtadan Fırın Ve Pastane Denetimi

Kumluca'daki fırın ve pastanelere denetim gerçekleştirdi

ANTALYA – Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyette bulunan fırın ve pastanelere denetim gerçekleştirdi.

Ekipler denetimlerde, iş yerlerinin genel temizliği, çalışanların hijyen belgesi, üretimi yapılan gıdaların üretim ve saklanma koşulları gibi konulara bakarken, eksikleri görülen iş yerleri hakkında tutanak tutuldu.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, özellikle gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerine yönelik denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi. Denetimlerde haklarında tutanak tutulan iş yerleri hakkında kararın belediye encümeni tarafından verileceğini ifade eden Çataltepe, "Belediye olarak halk sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerine yönelik denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu denetimlerde eksikliği buluna işletmeler, eksikliklerini gidermek zorundalar, bu konuda taviz vermemiz mümkün değil. Eksikliği bulunmayan iş yerlerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede ruhsatsız iş yerleri hakkında da geçtiğimiz günlerde denetimler yapılmış ve bazı okul kantinleri ruhsatsız oldukları gerekçesiyle mühürlenmişti.
Kaynak: AA