Engelliler Meselelerine Çözüm İstiyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Engelliler Derneği Koordinasyon Merkezi’nde folklor kursu alan engelliler ve aileleri, meselelerinin bir an önce çözülmesini istiyor.

Engelliler Meselelerine Çözüm İstiyor
Engelli annesi Münevver Ülkü, ’’Seda Çolakoğlu’nun annesiyim. Ben kızımın bakım ücretini geri istiyorum. Şubat 2015 ayında kesildi. O zamandan bugüne kadar bakım ücretini alamıyorum. Bakım ücretini almak istiyorum, çünkü ihtiyacımız var. Kızımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Kızım 22 yaşında ve yüzde 22 engelli. Çok zor durumdayız’’ dedi.

Burçak Aksak’ın annesi Macide Aksak ise, ’’Kızım yüzde 78 ağır engelli. Sadece engelli ücreti maaşı alıyoruz. Destek eğitim okulu ücretine gidiyor. Rapor versinler bize, 3 yıldır alamıyoruz. Bandırma Engelliler Derneği Koordinasyon Merkezi’nde folklor kurslarına geliyoruz. Ama biz iş eğitimi okulunu istiyoruz. Sadece benim değil, bir çok arkadaşımızın bu konuda sıkıntıları var. Burası küçük bir yer olduğu için donanımlı bir iş eğitimi okulu yok. Bizim çocuklarımızı yaşlarıyla değerlendirmesinler. Zeka yaşıyla değerlendirsinler. Evde oturmaktan sıkılıyorlar. Her gün bir yerlere götüremiyoruz. Bizim de nefes almaya ihtiyacımız var. Biz şu anda başlarındayız. Başlarında olmayınca ne olacak" diye sordu.

Engelli Emre Ersin’in annesi Ayla Ersin ise, ’’Oğlum Şehit Mustafa Boz Lisesi’ni bitirdi. Ama şu anda evde oturuyoruz. Hiçbir iş imkanı yok. Evde oğlum çok sıkılıyor. Bunun için İş Kur tarafından engellilerin iş bulabilmesi için merkez açılmasını istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA