Bilecik'te 'Kurumlarda Satınalma Uygulamaları' Eğitimi

Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince hazırlanan "Kurumlarda satınalma uygulamaları" eğitimi başvurusu 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edildi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki eğitimde, kamunun yürüttüğü hizmetlerde etkinliğin, sürat ve verimlilik kapasiteyle ölçüldüğünü belirterek, kapasitenin ölçüsünün de eğitilmiş insan gücü olduğunu söyledi.

Eğitilmiş insan gücüne sahip olan kamu kurum ve kuruluşların daha yüksek kapasiteye sahip, etkili ve verimli hizmet yürüttüğünü anlatan Nayir, şöyle konuştu:

"Kalkınma ajansı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmeye yönelik projelerini desteklemeye çalışıyoruz ki, daha etkili, süratli ve hızlı hizmet verebilsin, illerin kalkınmasında da kamunun tesiri daha üst seviyede gerçekleşebilsin. Kamu yönetimlerinin en önemli hususlarından birisi harcama kalemidir. Daha fazla harcama gücüne sahip yönetimler, daha etkili yönetimler olarak kendilerini gösterirler. Harcama kapasitesi düştükçe ve imkanları azaldıkça, yönetmede de etkililik azalmış olur. Her kurumun harcama kapasitesindeki miktar kadar, onun eğitim almış personeli tarafından harcama kalemlerinin hakkaniyetli, adil ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin önemi büyük."

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop da eğitimle, satınalma uygulamaları hakkında bilgileri pekiştirme ve geliştirme, işlemlerin doğru ve eksiksiz şekilde yapılmasını, olası hataların önlenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

3 sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi.

Kaynak: AA