Başdanışman Burak Ballı, Dolmabahçe Sarayından Kitabını Tanıttı

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu’nun Başdanışmanlığını yapan Burak Ballı, Edeb-i Haya-t isimli yeni romanını Dolmabahçe Sarayı’nda tanıttı.

Başdanışman Burak Ballı, Dolmabahçe Sarayından Kitabını Tanıttı
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu’nun Başdanışmanlığını yapan Burak Ballı, Mayıs 2011 tarihinde Japonya depremi mağdurlarına yardım için Japonya ve dünyanın bir çok ülkesinden gelen sanatçılar ile birlikte yardım yemeği gecesi tertipledi. Japonya büyükelçiliği tarafından Japon Türk kardeşliği onur ödülü aldı. 2012 yılında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Harnup Festivalinde yılın şairi ünvanı verildi.

2014 yılında ise başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana , Eskişehir, Osmaniye, Gaziantep, İçel, Bursa, Kahramanmaraş, Denizli, Çankırı olmak üzere Türkiye’de ilk kez Cezaevlerinde 17.000 mahkuma şiir terapisi gerçekleştirdi.

Gerçek yaşam öyküsünü kaleme aldığını söyleyen Burak Ballı; Edeb-i Haya-t adlı eserinde "Saygın insanların sakin sessiz dünyası, merkeze uzak yollarda karşılaştığı insanların kendine özgü hayatı, inançlı muhterem kişileri, doğanın olanca şiddetini, renklerini, kimi zaman insanlara en yakın yanlarını, gerçekçi ayrıntılarını ihmal etmeden bir şiir diliyle kullandığını ve hedeflerinin arasında eserinin Sinema Filmi’ne uyarlanarak 2016’da Oscar’a aday olacağını" söyledi.



Kederi değil kaderimi yazdım diyerek okuyucularını selamlayan Burak Ballı, Edeb-i Haya-t adlı eserinin Dolmabahçe Sarayı’ndan temin edilebileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA