En Güzel Evlilik Hediyesi Aşk Zayıflattı

Doğduğu günden itibaren kilolu olan İzmirli Serap Sevinç’in hayatı, aşkı ile tanışınca bir anda değişti. Buluşmalara, “Acaba beni beğenmez mi” endişesiyle giden Sevinç, tüp mide ameliyatıyla 60 kilo zayıfladı. Sevinç, operasyondan birkaç ay sonra dünya evine girdi.

En Güzel Evlilik Hediyesi Aşk Zayıflattı
Serap Sevinç, 6.5 kilo dünyaya geldi. Hayatının her anında aşırı kilolu olan Sevinç, 29 yaşına kadar kilolarıyla barışık bir hayat sürdü. Ta ki aşkı İlker ile tanışıncaya kadar… Onunla buluşmaya her gittiğinde, ‘Acaba beni beğenmez mi’ endişesi yaşayan genç kadın, tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Özel Gazi Hastanesi Obezite Kliniği sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar’a muayene olan Sevinç için ameliyat günü kararlaştırıldı. Bir yandan evlilik hazırlıkları yapan çift, büyük bir merak ve heyecanla ameliyat gününü bekledi. Doç. Dr. Kaçar ve ekibi tarafından geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen ameliyatla midesinin üçte ikisi alındı. Yeni bir hayata başlayan Serap Sevinç, klinikte verilen diyet ve spor programına harfiyen uydu. 114 kilo ile ameliyata giren Sevinç düğün öncesinde 54 kiloya ulaşmayı başardı.

İzmir Fuar Evlendirme Dairesinde dünya evine giren Sevinç, yeni bir hayata yelken açtı. Eşi ile tanıştığında 85 kilo olduğunu ve daha sonra 114 kiloya çıktığını anlatan Sevinç, “Eşimle internetten tanıştık. O günlerde şişmandım. Buluşmaya giderken ‘Beni beğenmez’ diyerek utanıyordum. Beni beğenmeyeceğini düşünüyordum. İyi ki ameliyat olmuşum. Şu an çok sağlıklıyım” diye konuştu.

İlker Sevinç ise şunları söyledi: “Tüp mide ameliyatının başta sağlık olmak üzere, dış görünüş hem de özgüven açısından çok önemli etkileri var. Eşim ameliyat olmasaydı şeker hastası olabilirdi. Şu an çok mutluyuz” dedi.

İKİ SÜREÇ DE ÇOK ÖNEMLİ

Obezite ameliyatlarında operasyon kadar hastaların ameliyat sonrasındaki diyet, egzersiz ve profesyonel bir ekip tarafından takip edilmesinin de önemli olduğunu anlatan Doç. Dr. Serdar Kaçar, “Bizim için iki süreç de çok önemlidir. Çünkü hem ameliyat hem de ameliyat sonrasındaki süreç hastanın sağlığına kavuşması ve ideal kiloya ulaşması açısından çok önemlidir. Biz hastalarımızın her zaman arkasındayız, yanındayız. En az cerrahinin başarısı kadar hastanın o desteği hissetmesi de önemlidir. Bu sayede hastanın motivasyonu artıyor. Sen kıymet verince o da kendisine daha fazla kıymet veriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA