Malatya'nın Ulaşım Planı İçin Anket Düzenleniyor

Malatya'nın 2035 Ulaşım Ana Planı için hane halkı anketi düzenleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehrin mevcut ve gelecekteki ulaşım özelliklerini tespit etmek amacıyla ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan "2035 Malatya İli Ulaşım Ana Planı" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen ile Genel Sekreter yardımcıları Metin Torun, Zeki Sarılar ile diğer ilgililer katıldı.

İhaleyi alan firma yetkilisi, şu ana kadar projenin ilk aşaması olan "Mevcut Bilgilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi ile Karayolu Ağ Envanteri" çalışmaları tamamlandığını belirtti.

Çalışmalar kapsamında kent genelinde 3 bin 500 kilometreden fazla ana ulaşım aksı analiz edilerek şerit sayıları, yön durumu, bölünme durumu, kaldırım ve refüj bilgileri, yol kaplaması, kavşak kesişim bilgileri, park durumu, yol kenarları arazi kullanımları, yasal hızlar gibi çok sayıda bilgi sayısal ortamda CBS uyumlu olarak toplandı. Çalışmalarda çok sayıda kurum ve kuruluşla görüşülerek bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu, elde edilen verilerin analizleri yapıldı.

Ayrıca hane halkı anket çalışmalarına da başlandı ve şu ana kadar 2 bin 500 kişiyle görüşüldü.

Önümüzdeki süreçte trafik sayım ve toplu taşıma yolcu sayımları, perde, kordon ve dış istasyon sayımları, kavşak trafik sayımları, yaya, sürücü anketleri, otopark etütleriyle ilgili çalışmaları yapılacak.

Malatya Ulaşım Ana Planı kapsamında, ulaşım sisteminin mevcut yapı ve özellikleri konusunda toplanan bilgiler değerlendirilerek, mevcut ulaşım sistemindeki aksaklık ve darboğazlar belirlenecek ve bu sorunların giderilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere uygulanabilecek ulaşım ve trafik planlaması, yönetimi, trafik mühendisliği çözümleri geliştirilecek.

Kaynak: AA