İş Dünyasından Anayasanın Değiştirilmesi Talebi

Adıyaman’da iş dünyası hükumetle muhalefet partilerin hükumetle birlikte hareket ederek anayasa değişikliğine gidilmesini istiyor.

İş Dünyasından Anayasanın Değiştirilmesi Talebi
Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, 1 Kasım Genel Seçimleri sonrasında ekonomi ve iş sektörü dünyasında sevindirici bir tablonun ortaya çıktığını belirterek, ekonomi ve iş dünyasının beklentisinin anayasa değişikliği olduğunu kaydetti.

Mecliste bulunan tüm siyasi partilerin hükumetle birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Fırat, “1 Kasım seçimlerinden önce insanlar huzursuz bir ortamdan ötürü geleceğe karanlık bir şekilde bakıyorlardı. Yaratılan ortam bütün insanlarda bir memnuniyetsizlik yaratmıştı. Fakat halkın özgür iradesiyle vicdanın derinliklerinden gelen duygu ülkemiz adına sevindirici bir olaydır. 1 Kasım seçimlerinden sonra geç kalınmış ve yapılması gereken projeler tekrardan hayata geçmelidir. Hükümet kurulduktan sonra birinci öncelik ülkede bütün katmanlar için bir ihtiyaç olan ve muhalefet partilerinin de bu konu konuda bir ders çıkararak, yeni bir anayasanın hazırlanması için çaba sarf edilmesi gerekir. Yeni bir anayasanın hazırlanmasında siyasilerimiz kendilerini sorumlu kılmalılar. Mecliste bulunan siyasi partiler hükumetle birlikte hareket ederek, biran önce anayasa değişikliğine gitmeliler. Bu konuda umutluyuz. Çözüm sürecinin durdurulmasıyla ekonomi dünyasında bir gerileme yaşandı ve bu konuda bir eksiklik yaşanmakta" dedi.

İş dünyasının bir diğer beklentisinin de çözüm sürecinde yeni hamlelerin yapılması olduğunu belirten Fırat, "İş adamları olarak da çözüm süreci konusunda bir takım olumlu gelişmelerin olacağı umudu içerisindeyiz. Çözüm süreci durduktan sonra istikrar sağlanmadı. Bu duruma bağlı olarak istikrarın olmadığı, kaosun olduğu bir yerde ne bir yatırım olur, nede üretim olur. Üretim olmadığı zaman satışta olmaz. Unutulmamalıdır ki, 7 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında adeta hayat durmuştu. 1 Kasım genel seçim sonuçlarını anketçiler hatta hükümet yetkilileri dahi beklemiyorlardı. Bugün gelinen nokta ülkemiz ve istikrarımız adına sevindirici bir durumdur. Seçim sonuçları son derece sevindirici bir olaydır. Bu duruma mutlu olmamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA