Süryani Yemekleri Bakırköy'de Tanıtıldı

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çok Kültürlü Mutfak Hazinemiz’ etkinliği kapsamında Süryani yemekleri, ustaları tarafından katılımcılara tanıtıldı.

Bakırköy Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında vatandaşların değişik yörelerin yemeklerini tanıması ve öğrenmesi için organize ettiği ‘Çok Kültürlü Mutfak Hazinemiz’ etkinliği Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde başladı.

Her hafta Salı günü farklı bir yörenin lezzetinin tanıtılacağı etkinlikte ilk hafta Mardin yöresinde ki Süryanilere ait tatlar tanıtıldı.

Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ‘Çok Kültürlü Mutfak Hazinemiz’ etkinliğinde ilk hafta Süryanilerin özel yemeklerinden olan Şam Böreği, İçli Köfte Kibbe ve Mevsim Dolması katılımcıların beğenisine sunuldu. Kaybolmaya yüz tutmuş Süryani tatları yemekleri tadan katılımcılardan tam not aldı.

“KÜLTÜRÜMÜZ ASURLU’LARDAN GELİYOR”

Etkinlik kapsamında Şam Böreği ve İçli Köfte Kibbe’yi yaparak beğeniye sunan Elin Susin, “Mardin yemek kültürü çok değişik kökenlerinin etkisi altında kalmıştır. Bizim kökenimiz Asurlulara dayandığı için yemek kültürümüzü onlardan almışız. Biz yemeklerde daha çok kuzu eti kullanmaktayız. Çünkü oradaki meralarda yetişen kuzuların etleri lezzetli olur. Çok değişik bitkilerin ve etin sayesinde yemeklerimiz harmanlayarak ortaya çıkıyor. Bizim yemeklerimiz çok aşırı derecede yetenek istiyor. Yani yemek yapılırken, bayağı bir emek harcamak gerekiyor. İçli köfteler, Şam börekleri çok emek alır” dedi.

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan “Çok Kültürlü Mutfak Hazinelerimiz” etkinliğinde öne çıkan tarifler dönem sonunda kitap şeklinde hazırlanıp vatandaşlara sunulacak.
Kaynak: İHA