16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Japon piyanist ve besteci Hiromi, sanatseverlerle buluştu

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Japon piyanist ve besteci Hiromi konser verdi.

Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte, Türkiye'de daha önce konserler vermiş olsa da Hiromi ile Antalyalı müzikseverler ilk kez buluştu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren program sonunda izleyiciler, Hiromi'yi uzun süre alkışladı. Hiromi, konserin sonundaki yoğun alkış üzerine sahneye tekrar çıkarak bir eser daha seslendirdi.

Festival, 29 Kasım'da sona erecek.

- Hiromi kimdir?

Beş yaşında klasik piyanoyla müziğe başlayan Hiromi Uehara, daha sonra caz müzikle tanıştı ve 14 yaşındayken Çek Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıktı. Hiromi, 17 yaşındayken dünyanın en önemli caz piyanistlerinden Chick Corea ile tanıştı ve ondan, birlikte konserinde çalma daveti aldı.

ABD'nin Boston kentindeki Berklee College of Music'e kabul edilen Hiromi, Ahmad Jamal'in hocalığında daha mezun olmadan plak şirketi Telarc ile anlaşma imzaladı. Son on yıldır dünyada birçok turne yapan ve en önemli salonlarda konserler veren Hiromi, 2011 yılında çıkarttığı Voice adlı albümde dünyanın en önemli basçılarından Anthony Jackson ve efsane davulcu Simon Phillips ile çalıştı.
Kaynak: AA