Alaşehir Belediyesi Teknolojiyi Kullanıyor

Alaşehir Belediyesi kurumsallaşma yolunda emin adımlarla teknolojiyi kullanmada sınır tanımıyor. Belediye Müdürlüklerinin envanterinde bulunan araçların takibi, hizmet kalitesi ve verimliliğin artması için araç takip sistemlerinin araçlara montajlanmasında son aşamaya gelindi.

Alaşehir Belediyesi Teknolojiyi Kullanıyor
Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün öncülüğünde 70 aracın araç takip sistemine çok kısa sürede geçmesi için protokol imzalama töreni gerçekleşti. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın makamında gerçekleşen protokol ile belediye bünyesindeki 70 araca araç takip sisteminin takılması imza altına alındı.

Araç takip sistemi ile Alaşehir’de 7 gün 24 saat araçların işe başlama ve iş bitirme zamanlarının takibi, hız, rölanti, konum, günlük yapılan kilometre gibi bilgileri takip edilecek. Araç takip sistemi sayesinde yakıtta yüzde 15 tasarruf, rölanti sürelerinde düşüş, hızlı, agresif ve devirli sürüşte azalma, doğru rota kullanımı, uygunsuz kullanımda azalma, bakım maliyetlerinde azalma, 87 mahalleli Alaşehir’e hizmet veren resmi araçların konum bilgisi ile daha hızlı iletişim ve verimliliği sağlanacak.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban protokolün hayırlı olmasını temenni ederek, hem tasarruf hem de verimlilik anlamında protokolün büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: İHA