Rektör Tuncer'den 'Hacettepe'de Teknokent'e Paralel Çöreklenme' Haberlerine Cevap

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, gazetelerde yer alan ‘Hacettepe’de Teknokent’e paralel çöreklenme’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Paralel yapıyı da bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Devletin resmi organlarıyla biz zaten haberleşiyoruz. Bize bu konuda herhangi bir konuda bir uyarı, öneri geldiği an gereğini yaparız ve yaptık da” dedi.

Rektör Tuncer'den 'Hacettepe'de Teknokent'e Paralel Çöreklenme' Haberlerine Cevap
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, makamında gazetecilerle bir araya geldi. Tuncer, ‘Hacettepe’de Teknokent’e paralel çöreklenme’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirerek, bu tarz suçlamaların iftira olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tuncer, “O haberin kaynağı bizim bu yapıda yer aldı diye uzaklaştırdığımız arkadaşımız. Orada yazılanların hiçbiri doğru değil” diye konuştu.

Tuncer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devletin karşısında devlete paralel, yandan girmek, oradan girmek, devletin işleyişini engelleyecek her türlü yapıyı terör olarak kabul ediyoruz. Paralel yapıyı da bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Devletin resmi organlarıyla biz zaten haberleşiyoruz. Bize bu konuda herhangi bir uyarı, öneri geldiği an gereğini yaparız ve yaptık da.”

Son 4 yılda zor dönemlerden geçtiklerini ifade eden Prof. Dr. Tuncer, “Şirket borçlarımızı birinci yılın sonunda biz 198 milyona indirdik. Bugün itibari ile 151 milyon borcumuz var. Ama şu 4 yılda hiç arttırmamışız, azaltmışız. İnanılmaz zor olan bir şeyi çalışmayı başardık. Bir hibe, kaynak almaksızın kendi yağımızda kavrulduk ve borcumuzu arttırmadık” ifadelerini kullandı.

Birçok projeleri olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tuncer, enerji bağımlılığının tamamen yok edilmesi ve azaltılması için birçok proje hazırladıklarına dikkat çekti. Tuncer, üniversite olarak bilimsel çalışmaların artırılacağını, sanayi ile işbirliklerinin geliştirileceğinı, bilgi işlem alt yapılarının arttırılacağını vurguladı.
Kaynak: İHA