HDP İzmir Milletvekili Kürkcü Açıklaması

"Halkın yanlış yaptığını söyleyecek değiliz. Bizim halka ulaşmakta, politikalarımızı aktarmakta neyi eksik yaptığımızı, neyi tam olarak başaramadığımızı ölçüp biçeceğiz"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, "Halkın yanlış yaptığını söyleyecek değiliz. Bizim halka ulaşmakta, politikalarımızı aktarmakta neyi eksik yaptığımızı, neyi tam olarak başaramadığımızı ölçüp biçeceğiz" dedi.

Seçim Koordinasyon Merkezinde seçim sonuçlarını takip eden Kürkcü, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Resmi olmayan sonuçlara göre partisinin İzmir'de iki milletvekili kazandığını ifade eden Kürkcü, Ankara ile birlikte İzmir'de seçim sonuçlarını muhafaza ettiğini söyledi.

Kürkcü, HDP'nin, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin batısında da 7 Haziran'daki başarıyı tekrar etmek için çaba sarf ettiğini ancak şiddet havasının buralarda da etkisini gösterdiğini savundu.

Seçim sonuçlarına göre HDP'nin Türkiye'nin siyasi hayatına vazgeçilmez, değişmez, tartışılmaz şekilde yerleşmiş olduğunu net bir biçimde gösterdiğini belirten Kürkcü, şöyle devam etti:

"Bizim daha iyimser bir öngörümüz vardı ancak bu sonuçla esasen HDP’nin Türkiye'nin siyasi hayatına vazgeçilmez, değişmez, tartışılmaz şekilde yerleşmiş olduğunu net bir biçimde gösteriyor. MHP'nin şu an Türkiye siyaset sahnesinde HDP'nin arkasına doğru sürüklenmiş olması HDP'yi dışlamaya göre kurulmuş bir seçim siyasetinin başarısızlığına dair iki göstergeden biridir. Birincisi AKP'nin şiddet, zorbalık, yalan ve hileyle HDP'yi baraj altına itememesidir. İkincisi de bütün siyasetini HDP'yi dışlama, HDP'yi karalama, HDP'yi yaftalama üzerine kurulmuş ve buradan kendine bir çıkış yolu açmayı tasarlamış olan MHP'nin ağır bir kayba uğrayarak Türkiye siyaset sahnesinin en arkasına sürüklenmesidir."

- "Halkın yanlış yaptığını söyleyecek değiliz"

İzmir'de yüksek bir oy kayıplarının olmadığını iddia eden Kürkcü, şu ifadeleri kullandı:

"Henüz yurt dışı oyları genel oy toplamına eklenmedi. O nedenle hem Türkiye hem İzmir tablosu değişecek. 20 bin kadar oy eksikliği var. Halbuki biz bunu 30-40 bin çoğaltmayı ummuştuk. Dolayısıyla böyle bir eksikliğimiz oldu. Bu eksikliğin sebeplerini İzmir il örgütümüz, arkadaşlarımız hep beraber değerlendireceğiz. Halkın yanlış yaptığını söyleyecek değiliz. Bizim halka ulaşmakta, politikalarımızı aktarmakta neyi eksik yaptığımızı, neyi tam olarak başaramadığımızı ölçüp biçeceğiz. Fakat gene de şunu söyleyebiliriz. Son iki yıl içerisinde de HDP İzmir'in politik hayatına da vazgeçilmez bir şekilde dahil oldu. İzmir'in en önemli siyasi güçlerinden biridir."

- "Bizim için tekrardan bir başlangıçtır"

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise eşit olmayan koşullarda seçim çalışmasını yaptıklarını ileri sürerek, halkın ortaya koyduğu iradeye saygı duyduklarını belirtti.

Doğan, "Bunu partimiz değerlendirecektir. Partimizin programını yeterince anlatamadığımızı düşünüyorum, bu süreci aşacağız. Bu bizim için tekrardan bir başlangıçtır. Ancak partimizin kurumsallaşması, en geniş kesimlere ulaşması büyük bir kazanımdır. İzmir'de çok önemli bir partiyiz, kitlelerle buluştuk" dedi.
Kaynak: AA