Ata'nın En Sevdiği Şarkılar Bakırköy'de Seslendirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’inci ölüm yıl dönümünde gerçekleştirilen ‘Atam’a Şarkılar’ konserinde, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar seslendirildi.

Bakırköy Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’inci ölüm yıl dönümünde anlamlı bir konsere imza attı. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Atam’a Şarkılar’ isimli konser, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“BU ÜLKEYİ GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Vatandaşlarla birlikte konseri izlemeye gelen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, “Ulu Önderimizin ebediyete ayrılışının 77’inci yıl dönümü, bizlerde burada hep birlikte, bütün Türkiye olarak, bütün mazlum milletlerin fertleri olarak özlemle, minnetle saygıyla anıyoruz. Atamızı anarken, Türkiye açısından söylüyorum; ‘aynı zamanda onu arıyoruz’. Ulu önder Atatürk, arkasından yas tutulmasından ziyade bizlere şunları söyledi; ‘Ayağa kalkın ne yaparsanız yapın ve benim size emanet ettiğim Cumhuriyete sahip çıkın’ derdi. Biz onun emanetine sahip çıkmak için koşullar ne olursa olsun, bu ülkenin aydınlık yarınları olan çocuklarla gençlerle ve sizlerle sahip çıkacağız. Bundan en ufak bir kuşkumuz yok. Çünkü, hep söylüyorum çok zor koşullarda bu ülkede o mücadeleyi veren o yiğit kahramanlar bizlere bu ülkeyi emanet ettilerse bizlerde bu ülkeyi gelecek nesillere ulaştırmak zorundayız” dedi.

ATA’NIN SEVDİĞİ ESERLER SESLENDİRİLDİ

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Solistleri Korosunun konserinde tenor Aykut Yılmaz da sahne alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları okudu. Seslendirilen eserler, konseri izlemeye gelen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Sanatseverler zaman zaman okunan şarkılara da eşlik etti.
Kaynak: İHA