AK Partili Başkanın Oy Pusulası Şakası

Amasya’da AK Partili Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin’in kişisel sosyal paylaşım sayfasından paylaştığı oy pusulası şakası, MHP ve CHP’yi harekete geçirdi.

AK Partili Başkanın Oy Pusulası Şakası
Seçimlerden bir gün önce saat 20.07’de AK Parti butonuna ’evet’ mührü basılı oy pusulasını “Oyumuzu kullandık hayırlı olsun” diye yazıp kişisel sosyal paylaşım sayfasında paylaşan Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin’e telefonla ulaştığını belirten MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “’Kemal Bey bu neyin nesi’ dedim. ‘Bu kepazelik neyin nesi?’ O da şöyle söyledi; ‘Sayın Başkanım kaldırdım, kaldırdım, kaldırdım’ dedi.

‘Şaka yaptım’ dedi.

Dedim ‘Oğlum bunun şakası mı olur. Bu pusula yeni, nereden aldın sen bu pusulayı’ dedim. ‘İnternetten indirdim’ dedi.

Dedim ki internette böyle bir pusula mı var’? ‘Başkanım kaldırdık niye uzatıyorsun’ dedi.

Dedim ki ‘Sana yazıklar olsun. Bu oy pusulaları senin evinde mi? Lütfen doğru söyler misin’ dedim. ‘Başkanım konuyu kapatalım lütfen’ dedi” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Kadir Kutay Samsun ve partililerle birlikte önce savcılığa, sonra karakola giden Sarı, “Biz hem kanuni ve hukuki hakkımızı kullanacağız. Hem de Cenab-ı Hakk’a bunları havale edeceğiz” dedi.

Şahin’in paylaşımı üzerine kendilerinin de suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ise, “Oy bizim için namustur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Amasyalı’nın, memleketin namusunu yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz de. Hele hele bunu yapan bir belediye başkanı hem kendi partisine, hem Amasya halkına, hem de tüm seçmenlere ihanet etmektedir. Bu yanlışın yapılmasından sorumlu olan herkesin mutlaka ve mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı kendisinin yapıp bir süre sonra sildiğini doğrulayan ve parti yetkilileri aracılığıyla açıklama yapan Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin ise, “İnternet ortamında paylaştığım oy pusulası sadece bir şakadan ibaret olup, sanal ortamda yapılmış bir şakadır” dedi.

Kaynak: İHA