Sancar'ın Nobel Ödülü Alması

Mardin Valisi Koçak, Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Sancar'ı tebrik etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı tebrik etti.

Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin'in Savur ilçesinde doğan, Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilediğini belirtti.

Savur'da çok çocuklu, okuma yazma bilmeyen ancak, bir çok okumuştan daha çok eğitimin kıymetini bilecek kadar hikmet sahibi bir ailenin evladı olan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, dünyaya damga vuran başarısıyla gurur duyduklarını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Her zamankinden çok birlikte yaşama ortamına ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Sayın Sancar’ın başarısı, başarısızlıkların arkasındaki mazeretleri ortadan kaldırmış, birlikte yaşama kültürünün, dil, din ve düşünce zenginliğinin canlı örneğini ortaya koymuştur. Mardin’in Savur ilçesinde başlayan, İstanbul Tıp Fakültesi, ardından Amerika’da devam eden başarı öyküsünün Nobel Ödülü ile taçlanması, başarmanın temelindeki güçlü iradenin önünde hiçbir engelin durmayacağının en güzel kanıtıdır. Kültürlerin, bilimin ve insanlık tarihine ışık tutan Mezopotamya topraklarının saygın evladı Aziz Sancar, dünyaya ve bilime hediye ettiği başarısı ile gurur duyuyor, bu topraklardan bilim dünyasına verilen bu anlamlı mesaja, bu topraklarda yetişecek yeni nesillerin sahip çıkmasını ve örnek almasını istiyorum."
Kaynak: AA