Başbakanın Müjdesini Verdiği Projeyi Ilıcalı Ve Ekibi Hazırladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Erzurum mitinginde açıkladığı ‘Erzurum Raylı Sistem Projesi’nin AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Mustafa Ilıcalı başkanlığında 6 kişilik uzman ekip tarafından hazırlandığı öğrenildi. Ulaşım alanında Türkiye’nin sayılı profesörlerinden olan Mustafa Ilıcalı, projenin hayata geçirilmesi İle Erzurum trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını açıkladı.

“Raylı sistem, Erzurum’un olmaz ise olmazlarından biri. İşletmenin Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceği projenin hayata geçirilmesi ile Erzurum trafiği rahat bir nefes alacak. Ayrıca yapılan yeni kavşak düzenlemeleri modern bir kente de adım olacak.”
İŞTE O GÜZERGAH
Prof. Mustafa Ilıcalı, Raylı sistemin geçiş güzergâhlarını da açıkladı.
Buna göre Gürcükapı’dan başlayacak raylı sistem sırasıyla; Taş Mağazalar, Çifte Minareler, Cumhuriyet Caddesi (Yeraltı), Havuzbaşı, Üniversite, Bölge Araştırma Hastanesi’nden Palandöken’de Forum AVM önünde son bulacak.
