Akgül'den En Fazla İhracat Yapan Üreticiye Takdir Belgesi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, son iki yıldır Türkiye’de en fazla bal ihracatı yapan Mamak sanayicilerinden Altın Petek Besin Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kurucusu Şaban Ençetin’e takdir belgesi verdi.

Akgül'den En Fazla İhracat Yapan Üreticiye Takdir Belgesi
Sanayicilerin ekonominin gelişimine büyük katkı sağladıklarını kaydeden Akgül, firmanın Mamak ticaretinin artmasında büyük ölçüde pay sahibi olduğunu kaydederek, Mamaklı sanayicilerin, el emeği göz nuru ile elde ettikleri birikimlerini, yine sanayiye, üretime, istihdama harcayarak bu tablonun ortaya çıktığını söyledi.

Girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Akgül, “İstihdam, ekonomik ve sosyal alanlarda Altın Petek Besin Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ilçemizin dolayısıyla ülkemizin de lokomotifi ve gururu olmuştur. Sayın Ençetin’i ve firma çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Akgül, Mamak sanayisi ve ekonomisinin gelişiminin devamı için bundan sonra da gereken desteği vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Firmanın Türkiye’nin en büyük ilk 3 Bal üreticisi arasında bulunduğunu belirten iş adamı Ençetin, “Bu yatırımların gerçekleşebilmesi için hem firmamız, hem de bölgemiz sanayici ve işadamları için göstermiş olduğu özveri ve destek sayesinde sürekli büyüme kaydetmektedirler. Mamak Sanayicileri ve işadamları adına Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül ’e teşekkürlerimizi sunarız. Altınpetek’i iki yıldır zirvede tutan başta yönetim kurulu ile bütün çalışanlarımızdır. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ençetin, firmanın yine Mamak’ta önümüzdeki aylarda “Kurukahveci Burhan Efendi” markası ile kahve üretimine başlayacağını kaydederek, “Amacımız ülkemizden kazandıklarımızla yine ülkemize ve bölgemize yeni yatırımlarlar yapmak, istihdam sağlamak. Türk ve Osmanlı kültürünü yine ihracat kanalı ile herkese tanıtmaktır. Daha çok üretim ve daha çok ihracat yaparak ülkemizin büyüme dinamiğine ivme kazandıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA