Karşıyaka'ya Yapılması Planlanan Stat

Karşıyaka Kulübü Başkanı Ali Erten, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yapılması planlanan stada ilişkin, "Bu, Karşıyaka Kulübü'nün 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük yatırımı, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek. Biz ekonomik olarak yapımızın güçlendirmezsek, tesislerimizi yapmazsak, bu kulübü yaşatamayız" dedi.

Erten, yıkımı biten ve zemin iyileştirme çalışmalarının sürdüğü şantiyede gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye başlandığını, yapı ruhsatı için belediyeye başvurulduğunu, cevap beklendiğini ve bu konuda herkesin kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

Karşıyaka'da stat yapma fikrinin 18 yıl öncesine dayandığını ifade eden Ali Erten, proje alanının 27 bin metrekare büyüklükte olduğuna dikkati çekerek, "Gözünüzde canlanması için söylüyorum. Alsancak Stadı'nın alanı 18 bin metrekaredir, yani yeteri kadar alanımız var. Burası zaten 70 yıldır stadyum olarak kullanılan bir yer. Belediyenin planlarında stat yeri olarak belirlenmiş bir yer. Eski stat alanına bir nevi yenileme yapıyoruz" diye konuştu.

Erten, projeyi her koşulda bitirmek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada öyle veya böyle bu iş başladı, önemli olan başlamaktı. Her şekilde bitirmeye hazırız, herkesin yardımcı olmasını bekliyoruz. Ancak ne olursa olsun bu proje bitecek. Bunu sonlandıracağız çünkü bu Karşıyaka Kulübü'nün 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük yatırımı, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek. Biz ekonomik olarak yapımızı güçlendirmezsek, tesislerimizi yapmazsak, bu kulübü yaşatamayız. Eğer biz bu kulübü seviyorsak, yaşatmak istiyorsak bunları yapacağız. Her şey yolunda giderse seneye ligin ikinci yarı maçlarını burada oynama hedefimiz var."

- "Bu stada ihtiyacımız var"

Projeye karşı çıkanların bazı davalar açtığını anımsatan Ali Erten, şöyle devam etti:

"Şu anda bu inşaatın bu seviyede yapımını engelleyecek bir durum yok. Bazı davalar var. Onlar devam ediyor ama herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı ya da sonuçlanmış bir mahkeme yok. Biz dava sahiplerinden artık bu saatten sonra bu konuyu bir daha düşünmelerini rica ediyoruz. Bu aşamadan sonra engelleme girişimi kimseye izah edilemez. Bizim buraya ihtiyacımız var. Ne kadar ihtiyacımız olduğunu da herkes gördü. Bu sene İzmir'in takımları iç saha maçlarını nerelerde oynadı, neler çektik, birlikte yaşadık. Bu tesislerin artık yapılmasıyla ilgili kimsenin negatif düşüncesi olmaması lazım. Belediyenin de yardımcı olmasını bekliyoruz. İnşaat ruhsatı alındığında hemen üst yapı inşaatına başlamak istiyoruz."

Erten, stadın Türkiye'de örnek bir akustiğe sahip olacağını iddia ederek, "Burada 15 bin kişi müthiş bir atmosfer yaratacak, bir nevi rakiplerimiz müthiş bir taraftar baskısının oluştuğu sahaya 1-0 mağlup girecek. Sadece bir stat değil, sportif başarının elde edileceği bir tesis yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'da stadın yapılacağı alanın deniz seviyesinde olması nedeniyle stadın zeminin deniz seviyesinde 1,5 metre yukarıda olması için çalışma yaptıklarını anlatan Erten,  "Bunu drenaj sisteminin sağlıklı çalışabilmesi, drenajı rahatlatıp, denize doğal akış sağlamak için yaptık" dedi.

Erten, stat yapılırken çevredeki ağaçlara zarar verilmeyeceğini, sadece birkaç palmiye ağacının taşınacağını sözlerine ekledi. Erten, açıklamalarının ardından gazetecilere şantiyeyi gezdirdi.

Kaynak: AA