Aşure Kazanları İlahiler Eşliğinde Kaynatıldı

Ümraniye Belediyesi, her yıl Muharrem ayında dağıttığı aşureyi geleneksel pişirme yöntemlerine uygun, dualar ve tekbirler ile pişirip vatandaşlara ikram etti.

Muharrem ayı dolayısıyla Ümraniye Belediyesi, İstiklal Mahallesi’nde bulunan Hanımeli Çarşısı’nda geleneksel yöntemlerle aşure pişirip vatandaşlara ikram etti. Aşureler, dev kazanlarda Mehmet Fatih Çıtlak ve Sufi topluluğunun duaları ve ilahiler eşliğinde pişirildi. Aşureler, daha sonra ilçede belirlenen 20 farklı noktada 60 bin kişiye dağıtılacak aşurelere katılacak.

“ECDADIMIZIN YAPTIĞI GİBİ YAPIYORUZ”

Aşurenin bütün Müslümanların bildiği bir lezzet olduğunun altını çizen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Muharrem ayının onuncu gününden itibaren Ümraniye’de her sene 60 kazan pişiriyoruz ve dağıtıyoruz. Birkaç senedir bu dağıtmayı geleneksel yöntemle yoğurarak yapmayı tercih ettik. Bizim ecdadımız Osmanlı aşureyi sadece kazana koyup pişirmiyor. Pişirilen aşurenin şifa olması temennisiyle dualar ve tekbirler eşliğinde pişiriliyor. Ecdadımızın yaptığı gibi yapıyoruz. Tekbirlerin söylenmesinin nedeni ise tadı sadece şekerden değil zikirden gelsin, şifa olsun diye” şeklinde konuştu.

Başkan Can, kazanın başına da geçip aşure pişirerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Kaynak: İHA