Almanya Savunma Bakanı Leyen Erbil'de

Almanya Savunma Bakanı Leyen, Erbil'de Alman subayların eğitim verdiği Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Zerevani birliklerine ait askeri kampı ziyaret etti

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Irak'ın Erbil kentindeki temaslarına Peşmerge birliklerini ziyaret ederek başladı.

Leyen ve beraberindeki heyet, Alman subayların eğitim verdiği Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Zerevani birliklerine ait askeri kampı ziyaret etti. Burada basın mensuplarına konuşan Leyen, Peşmerge güçlerine verilen eğitimi yakından takip etmek ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ihtiyaçlarını öğrenmek için Erbil'e üçüncü ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

Almanya'nın, terör örgütü DAEŞ'e karşı "ön safta savaşan" Peşmerge güçlerine yardım etmeye devam edeceğini aktaran Leyen, "DAEŞ'e karşı cesurca savaşan Peşmerge, DAEŞ'in heybetini kırmıştır. Tüm devletlerin reel zeminde DAEŞ'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine destek vermesi gerekiyor. Terörizmle mücadelenin inandırıcılığı için bu şarttır" dedi.

Almanya'nın, Peşmerge güçlerine bin 800 ton silah ve patlayıcı yardımında bulunduğunu belirten Leyen, "Almanya olarak 4 bin 700 Peşmergeye askeri eğitim verdik. Milan olarak bilinen silahların yanı sıra yüzbinlerce mermi gönderdik. Burada 100 askeri uzmanımız var. Kısa bir süre sonra yardımlarımızın üçüncü aşamasına geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Leyen'e eşlik eden IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de Peşmergeye sağladığı destekten dolayı Almanya hükümetine teşekkür etti.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Leyen, dün Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşmüştü.
Kaynak: AA