'Gelin Etmeyin, Okula Gönderin' Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin güçlü ailelere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bizim tek millet anlayışımız içerisinde ayrımcılık yok. Bunda Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı, Gürcü'sü, Boşnak'ı var, hepsi var. Çünkü biz birbirimizi Yaradan'dan ötürü seviyoruz" dedi.

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Gelin Etmeyin, Okula Gönderin" Projesi'nin Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen lansmanın kapanışında yaptığı konuşmada, projenin adında yer alan "gelin etmeyin" ifadesini duyduğunda "etme, eyleme" anlamında düşündüğünü belirterek, işin aslını öğrenince de memleketin gönül yarasıyla ilgili atılan bu adımda yer almak istediğini aktardı.

Böylesi önemli projeyi hayata geçirenlere teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, birliktelik ruhu olduğu sürece kimsenin Türkiye'nin önünde duramayacağını kaydetti.

Birlikteliğin her zaman içeriden halledilmesi gerektiğini, bu noktada kadınlara büyük görev düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Kadın bu işi hallettiği sürece, Allah'ın izniyle her şey hallolur" dedi.

Proje kapsamında okula kazandırılan ve kendisine çiçek takdim eden Filiz adındaki genç kızın artık yepyeni hayalleri olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Filiz kızımız neredeyken şimdi hangi ideallerin peşinde koşuyor. İnşallah o idealine ulaşacaktır. Rabbim onu nasip etsin. İnşallah onun Kalp Cerrahı olmasını sağlar. İnşallah Rabbim onu da sağlar. 12 kardeşi var. Bu niye bize lazım biliyor musunuz? Her yerde söylüyorum. Bu milletin güçlü ailelere ihtiyacı var. Bunun için de her yerde tek millet diyorum. Bizim tek millet anlayışımızın içerisinde tek bayrak var, tek vatan var, tek devlet var. Bizim tek millet anlayışımızın içerisinde ayrımcılık yok. Bunda Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı, Gürcü'sü, Boşnak'ı var, hepsi var. Çünkü biz birbirimizi Yaradan'dan ötürü seviyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA